TEST RUN<>
112017<><>

Master PDF Editor 4.3

Rastavljač

Priznajemo, bili smo nepoverljivi na prvi pogled kada je u pitanju Master PDF Editor. Međutim, kako smo u radu postavljali zadatke pred ovaj program, on je za svaki problem imao rešenje. Vrlo je sposoban za sastavljanje PDF sadržaja „od nule”, obiluje alatkama koje dokument mogu da učine zanimljivim, bogatim i neobičnim, ali pruža i pregršt rešenja kada treba da postojeći, neki tuđi PDF dokument, izmeni, prilagodi ili vam omogući da izvučete samo ono što vam treba.

Interfejs jeste bled i natrpan, ali to vam ujedno daje i uvid u velik broj alatki koje su vam na raspolaganju. Padajući meniji nude još više, i prosto je nemoguće da pobrojimo i opišemo sve alatke koje je Master PDF Editor okupio. Potrudićemo se da vam predstavimo one najkorisnije i najzanimljivije.

Pre svega, hajde da pređemo preko onog očiglednog, a to su dugmići i alatke koje se nalaze odmah iznad radne površine i koji podsećaju na interfejs nekog programa iz MS Office porodice. Ipak, kada bolje pogledate, videćete da su ponuđene opcije manje podređene uređivanju teksta, ali da ima više alatki za ubacivanje linkova, dugmića, geometrijskih oblika, slika i sličnih netekstualnih elemenata. Izdvojili bismo ubacivanje formi za višestruki izbor, više zanimljivih formi pečata, kao i „vodeni pečat” kojim možete da zaštite svoj dokument ili ga označiti logom, nazivom organizacije i slično.

Kad je u pitanju editovanje gotovih dokumenata, i tu smo stvarno bili prijatno iznenađeni. Postojeći tekst se može menjati, brisati, umetati dodatan prostor kako bi se dodale nove slike ili novi tekst. Vrlo lako se mogu dodavati ili brisati čitave stranice, a ukoliko samo želite da im promenite redosled, i to je vrlo lako i dostižno.

Kako bismo dodatno namučili Master PDF Editor, otvorili smo topografsku kartu rađenu u AutoCAD-u. Karta je bila sastavljena od više desetina hiljada elemenata koji su uključivali slike, krive i tekst, a Master PDF Editor je, ne samo uspešno otvorio fajl, već i dozvolio editovanje svih elemenata. U ovom slučaju zlata vredna je bila opcija Object Tree View koja izlistava i organizuje u grupe sve objekte koji se nalaze u dokumentu. Bez toga bi bilo teško snaći se i izdvojiti elemente koje želimo da editujemo od onih koji su nam manje važni. Za sve to vreme program je bio stabilan, iako malo usporen.

Ako ste imali nesreću da se sretnete s PDF fajlom koji sadrži skeniran tekst, koji je suštinski slika, a ne tekst, znate koliko je to iritantno. Master PDF Editor sadrži i OCR koji služi upravo za prepoznavanje teksta, ali preporučujemo da ga zaobiđete. Prepoznavanje je puno grešaka i, ako je ponegde imao i više uspeha, ne možete se na njega osloniti.

Master PDF Editor nije besplatan program, međutim probna verzija je potpuno funkcionalna. Dostupne su sve opcije i alatke kao i kod komercijalne i aktivirane verzije sa jednom malom smetnjom: sačuvan dokument će dobiti watermark preko svake strane. Nama ovo nije predstavljalo neku preveliku smetnju. Pre svega zato što taj žig nije toliko upadljiv, a zatim i zato što se nismo bavili kreiranjem zvaničnih dokumenata, poput ugovora ili akademskih radova. Ukoliko vam je Master PDF Editor potreban za profesionalan rad, onda bismo vam preporučili da izdvojite 50 „zelenih novčanica”, jer stvarno vredi tog novca, ali ako je to za sopstvene ili studentske potrebe ili potrebe nekog hobija, onda vam je demo sasvim dobar.

Gordana RADOVIĆ

 
Corel PaintShop Pro 2018
Immersive Explorer 1.5.0
Marvelous Designer 7
FireAlpaca 1.8.7
Natron 2.3.2
Windows Repair Toolbox 2.0
Master PDF Editor 4.3
Šta mislite o ovom tekstu?
Acronis Revive 2017
Syncios Manager 6.2.3
SoftColor PhotoEQ 10.4
ThunderSoft Video Editor 7.4.0
UltraCompare 17.0
Reve Antivirus 1.2
Lacey 2.06
Emoji Cheatsheet 2.0.1
Clover 3.4.0
CopyQ 3.1.1
Fashion Actions
Skin 2.0
EarthTime 5.7.6
MassTube 12.9.7
Unshorten.link 2.6

Tip:
PDF editor
Potrebno:
Windows, Linux, Mac OS X
Veličina:
63,7 MB
Cena:
50 dolara
Adresa:
code -industry .net /masterpdfeditor
Home / Novi brojArhiva • Opšte temeInternetTest driveTest runPD kutakCeDetekaWWW vodič • Svet igara
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontaktSaradnjaOglasiPretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opšte teme
Internet
Test Drive
Test Run
PD kutak
CeDeteka
WWW vodič
Svet igara



Naslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera