TEST RUN<>
112017<><>

Reve Antivirus 1.2

Brz kao munja

Iz kompanije Reve stiže najnovija vrsta zaštite protiv malicioznog sadržaja. Autori su posebno ponosni na ugrađen sistem skeniranja koji poput munje nebom „para” lokalni i mrežni skladišni prostor u potrazi za pretnjama. Brzina je postignuta zahvaljujući kombinaciji „pametnog skeniranja” i korišćenja klasične baze „potpisa” virusa, koji služe kao svojevrsna merna jedinica za identifikaciju. Reve Antivirus donosi zaštitu od klasičnih virusa, malwarea, rootkitova, spywarea, trojanaca, „crva” i BotNetova, što znači da je u pitanju gotovo pun dijapazon odbrambenih mehanizama.

Osim što može da čuči u memoriji i kao pas čuvar skače na provalnike čim ih uoči, Reve Antivirus sadrži module za nekoliko različitih načina skeniranja na zahtev korisnika. Odvojeno može da se skenira naznačeni direktorijum, boot sektor, pokrenuti procesi, registar baza, internet „kolačići”, a tu je i nezaobilazan lov na rootkitove. Očekivano, u bilo kom momentu možete da pokrenete full scan, koji može i da se automatizuje, odnosno da se pokreće onda kada program detektuje da je računar u idle režimu više od 30 minuta. Postoji i svojevrsni organajzer koji služi za „zakazivanje” procesa skeniranja, koje može da se obavlja na dnevnom ili nedeljnom nivou, brzo ili potpuno. Kao što smo već rekli, Reve Antivirus može da nadgleda i mrežne lokacije, a na nišanu mu se nalaze i USB uređaji koje priključujete na računar. U ovom slučaju preventiva je automatska i ne zahteva nikakvu interakciju sa korisnikom.

Skeniranje u realnom vremenu može da se deaktivira, baš kao i ograničenje da se full scan radi samo kada se računar ne koristi više od 30 minuta. Brzina skerniranja, takođe, može da se tweakuje i to aktiviranjem opcije Smart Scan koja podrazumeva da će se nedavno skenirani itemi sada preskočiti i time uštedeti vreme. Ukoliko je to potrebno, dozvoljeno je izraditi listu izuzetaka na koju se stavljaju lokacije koje želite da preskočite u procesu skeniranja. Tu je i mogućnost skeniranja arhiva, mailova i pripadajućih attachmenta, anti-phishing zaštita, čak i firewall „u malom”. Ono što nam se nije dopalo jeste to što je dijapazon akcija koje mogu da se preduzmu po detektovanju pretnji, prilično ograničen. Na primer, ne postoji mogućnost da vas program pita šta da radi, već će automatski preduzeti neku od predviđenih akcija. Dobro, izbor akcija je vaš, ali i tu ste ograničeni na svega tri mogućnosti. Zaraženi fajl može da se „izleči”, pošalje u karantin ili jednostavno obriše. Primećujete da nedostaje mogućnost ignorisanja zaraze i naknadnog ručnog obračuna sa njom, što može da bude problem prilikom lažnih uzbuna.

Reve Antivirus predstavlja solidnu alternativu teškašima iz klase. Nismo primetili veća kolebanja u potrošnji hardverskih resursa, a sviđa nam se i cena. Jeste da je u pitanju godišnja pretplata, ali je naknada zaista simbolična. Kada je brzina u pitanju, jasno je da su autori pribegli triku koji može da predstavlja koban propust, i dobro je što može da se (de)aktivira po volji. Zadovoljni smo i odgovorom programa na komande, njihovim rasporedom i lakoćom upravljanja. Konačno, zahvaljujući dobroj optimizaciji, Reve Antivirus je odlično rešenje za nešto starije mašine i prenosne računare. Radi pod svim verzijama Windowsa, počevši od XP-a, zahteva svega jedan gigabajt radne memorije i procesor sa radnom frekvencijom od 1,6 gigaherca. Probna verzija programa ograničena je na ručno skeniranje i ne donosi zaštitu u realnom vremenu, a nećete biti u prilici ni da osvežavate bazu „potpisa” koja se po defaultu obavlja na svakih sat vremena.

Vladimir PISODOROV

 
Corel PaintShop Pro 2018
Immersive Explorer 1.5.0
Marvelous Designer 7
FireAlpaca 1.8.7
Natron 2.3.2
Windows Repair Toolbox 2.0
Master PDF Editor 4.3
Acronis Revive 2017
Syncios Manager 6.2.3
SoftColor PhotoEQ 10.4
ThunderSoft Video Editor 7.4.0
UltraCompare 17.0
Reve Antivirus 1.2
Šta mislite o ovom tekstu?
Lacey 2.06
Emoji Cheatsheet 2.0.1
Clover 3.4.0
CopyQ 3.1.1
Fashion Actions
Skin 2.0
EarthTime 5.7.6
MassTube 12.9.7
Unshorten.link 2.6

Tip:
antivirusni paket
Potrebno:
Windows
Veličina:
247 MB
Cena:
19 dolara godišnje
Adresa:
www .reveantivirus .com /en /product /antivirus
Home / Novi brojArhiva • Opšte temeInternetTest driveTest runPD kutakCeDetekaWWW vodič • Svet igara
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontaktSaradnjaOglasiPretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opšte teme
Internet
Test Drive
Test Run
PD kutak
CeDeteka
WWW vodič
Svet igara



Naslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera