TEST RUN<>
112017<><>

Syncios Manager 6.2.3

Na dve stolice

Još jedan softverski menadžer za mobilne telefone? Da, ali ovaj ima zanimljivu mogućnost! Nije u pitanju to što se „rasprostire” na čak 222 megabajta, već podatak da u isto vreme sedi na dve stolice. Šta to znači? Jednostavno, Syncios je program za celu porodicu, jer podržava i Android i iOS uređaje, od mobilnih telefona do tableta. Program radi pod Windowsom i pod Mac OS X-om i da bi se smatrao kompletnim, nedostaje mu jedino još podrška za Windows Phone. No, nećemo sad o platformama na izdisaju...

Syncios se koristi u as is obliku s obzirom na to da se iz sekcije sa podešavanjima vrši isključivo biranje direktorijuma u kojem će da se obavi skladištenje iščitanih podataka. Program nudi direktan pristup slikama, video-datotekama, muzici i e-knjigama. Pored toga, na glavnom ekranu videćete sliku vašeg uređaja i trenutni sadržaj ekrana (koji može da se snimi), a tu je i statusna linija na kojoj se vidi koliko slobodnog prostora zauzima svaka od pomenutih grupa podataka. Ukoliko se, recimo, odlučite za sekciju sa slikama, bićete u prilici da je bistrite baš onako kako to radite i na telefonu. Slike mogu da se gledaju iz ugrađenog pregledača, na raspolaganju je i opcija eksportovanja fajlova na PC, kao i prebacivanje slika na mobilni telefon. Naravno, datoteke sa memorijske lokacije mogu i da se brišu, a sve rečeno važi i za ostale tipove podržanih datoteka. Zanimljivo je to što Syncios ima ugrađen i muzički/video-plejer.

Uz pomoć ovog programa bićete u prilici da ostvarite uvid u spisak instaliranih aplikacija. Videćete koliko svaka od njih zauzima prostora na memorijskoj lokaciji, ali ćete dobiti i opciju da ih deinstalirate. Naravno, stvar ne bi bila kompletna da ne postoji mogućnost instalacije aplikacija koje su uskladištene na hard-disku. Sledeća važna mogućnost je manipulacija pristiglim tekstualnim porukama. Možete da ih brišete, bekapujete na PC ili vratite na uređaj. Nažalost, slanje poruka iz programa nije moguće. Šteta, pošto ta mogućnost figuriše u nekim konkurentskim ostvarenjima. Sve što možete da uradite sa porukama, možete da uradite i sa listom obavljenih poziva, a Syncios može da pristupi i porukama koje razmenjujete uz pomoć servisa WhatsApp. Spisak mogućnosti završava se opcijama za pristup (i kreiranje) kratkim zabeleškama i istoriji pristupa internet stranicama.

Sve što smo do sada rekli o ovom programu spada u uobičajene mogućnosti koje ima gotovo svako ostvarenje iz klase. O organizaciji upravljačkog interfejsa i tome koliko je prijatan na oko možemo da diskutujemo, ali je mnogo važnije ono što se nalazi „ispod haube”. Prva stvar koju ćete primetiti jeste svojevrsni downloader video-sadržaja, koji najviše voli da koketira sa klipićima na servisu YouTube. Dovoljno je da ga „opremite” linkom ka željenom sadržaju i dobićete mogućnost da odaberete u kom obliku želite da ga pohranite na hard-disku i kasnije prebacite na mobilni uređaj. Ukoliko se odlučite za komercijalnu verziju programa, dobićete mogućnost naknadne konverzije preuzetog video-materijala, uz mogućnost da se sadržaj po okončanju posla automatski kopira na neki od konektovanih uređaja (sami birate koji). Syncios uredno beleži akcije korisnika u Downloaded i Converted listu, tako da se materijal može kopirati i naknadno na bilo koji uređaj koji posedujete.

Sekcija Toolkit sadrži čak 18 funkcija, podeljenih u tri kategorije. Na primer, odavde može da se obriše keš-memorija na telefonu, obavi resetovanje ili isključivanje mobilnog uređaja, tu je dodatni audio/video-konverter, fajl-menadžer, pa čak i rutina za izradu „zvonjava”. Ovde je i opcija za bekapovanje podataka i njihovo vraćanja na mobilni uređaj, baš kao i komplement za transfer važnih podataka sa jednog uređaja na drugi.

Nema sumnje da je Syncios program sa mnoštvom mogućnosti i velikim manevarskim prostorom. Iz konkurencije ga izdvaja i to što u isto vreme može da koketira i sa iOS i sa Android uređajima. Ipak, postoji i jedna mana, a to je upravljački interfejs koji je arhaičan i zahteva dosta kliktanja po radnoj površini da biste došli do željenih rezultata. Neke funkcije kao da su namerno sakrivene, što naravno nije slučaj, i to korisnicima otežava snalaženje. To može da bude problem, pogotovo ako se odlučite za kupovinu Ultimate verzije, koja košta 50 dolara. Syncios može da se koristi i kao besplatna alatka, ali su tada na raspolaganju samo osnovne funkcije koje ne podrazumevaju mogućnost konvertovanja video-klipova, bekap podataka i povraćaj slučajno izbrisanih podataka.

Vladimir PISODOROV

 
Corel PaintShop Pro 2018
Immersive Explorer 1.5.0
Marvelous Designer 7
FireAlpaca 1.8.7
Natron 2.3.2
Windows Repair Toolbox 2.0
Master PDF Editor 4.3
Acronis Revive 2017
Syncios Manager 6.2.3
Šta mislite o ovom tekstu?
SoftColor PhotoEQ 10.4
ThunderSoft Video Editor 7.4.0
UltraCompare 17.0
Reve Antivirus 1.2
Lacey 2.06
Emoji Cheatsheet 2.0.1
Clover 3.4.0
CopyQ 3.1.1
Fashion Actions
Skin 2.0
EarthTime 5.7.6
MassTube 12.9.7
Unshorten.link 2.6

Tip:
Android/iOS menadžer
Potrebno:
Windows, Mac OS X
Veličina:
222 MB
Cena:
besplatno
Adresa:
www .syncios .com
Home / Novi brojArhiva • Opšte temeInternetTest driveTest runPD kutakCeDetekaWWW vodič • Svet igara
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontaktSaradnjaOglasiPretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opšte teme
Internet
Test Drive
Test Run
PD kutak
CeDeteka
WWW vodič
Svet igara



Naslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera