TEST RUN<>
022018<><>

Aiseesoft Burnova 1.3.8

Režiser sa iskustvom

Iza jednostavnog upravljačkog interfejsa krije se veoma moćno ostvarenje za autorizaciju DVD-Video sadržaja. Burnova je prvenstveno namenjena za izradu video-albuma od materijala nastalog korišćenjem kamere mobilnog telefona, ali se sa istom uspešnošću može koristiti i kada su u pitanju klasični, dekstop formati zapisa. Ni to nije sve – autori su obezbedili podršku za Blu-ray diskove, pa je i high-end segment tržišta uspešno pokriven.

Burnova na ulazu prepoznaje tridesetak širokorasprostranjenih video-formata zapisa, među kojima se nalaze: MKV, MP4, AVI, M(2)TS, MPG, VOB, TS, WMV, WEBM, FLV, SWF, ASF, TS i mnogi drugi. Učitane datoteke automatski se smeštaju na improvizovanu radnu listu po kojoj možete slobodno da ih premeštate kako biste došli do rasporeda koji vam najviše odgovara. Osim thumbnailsa, podataka o rezoluciji svakog klipa i dužini trajanja, program će vam ponuditi informacije i o audio-komponenti, gde kao opcija figuriše mogućnost dodavanja audio-podnosioca, ali i tekstualnih titlova. Podrška se, u drugom slučaju, ne završava sa formatom SRT i na raspolaganju je čak 11 različitih varijanti zapisa. Slično rešenje nalazimo i kod audio-komponente, a posebno treba naglasiti da Burnova podržava i lossless formate, kao što su APE i FLAC (naravno, i mnogo onih „običnih”). Inače, učitanim, dodatnim audio-zapisima može da se „udari” delay na početak reprodukcije, te da se obavi tweakovanje jačine zvuka. Vratimo se ponovo na tekstualne titlove kod kojih je dozvoljeno menjati font, boju, veličinu, kodnu stranicu, pa čak i dodavati okvire, igrati se sa transparencijom prikaza, odrediti položaj ispisa na ekranu, primeniti delay kao kod audio-komponente i tome slično.

Naravno, najviše goodiesa rezervisano je za rad sa video-komponentom, što se obavlja preko ugrađenog video-editora. Dvostruki preview prozor omogućava praćenje originalnog i obrađenog materijala, dok su sve načinjene izmene na ekranu vidljive odmah. Pored osnovnih obradnih radnji, kao što su rotiranje i flipovanje, materijal može i da se trimuje, kropuje ili da mu se podese parametri kao što su osvetljenost, kontrast, zasićenost boja... Burnova koketira i sa implementiranjem specijalnih grafičkih filtera. Jeste da ih nema mnogo, svega 21, ali od prikaza možete da napravite mozaik, crno-beli komplement, imitaciju vodenih boja... Jačina efekta i oblast primene (gde je to dostupno) obavlja se preko naročitih klizača, a važno je pomenuti da na sliku može da se postavi i vodeni žig u obliku teksta ili slike.

Poslednji korak u oblikovanju materijala predstavlja dodavanje upravljačkih menija. Podeljeni su po oblastima: Holiday, Family, Wedding, Travel i Others i na raspolaganju ih je ukupno 26. Kao pozadinsku numeru možete da izaberete bilo koju audio-datoteku sa lokalnog hard-diska, a podrazumevanu pozadinu možete da swapujete za neku iz sopstvene kolekcije. Načinjene izmene mogu da se snime u okviru posebnog templatea. Naravno, čitava kreacija može da se uobliči i bez upravljačkog menija, a osim direktnog narezivanja na optički medij, pohranjivanje je dozvoljeno u Video-direktorijumu na hard-disku ili u obliku ISO datoteke.

Burnova je odlična, mala alatka kod koje do upečatljivog autorizovanog sadržaja stižete za svega nekoliko trenutaka, a broj opcija koji je na raspolaganju je i više nego dovoljan da kreacije ne liče jedna na drugu. Naravno, uvek može i više i bolje, ali Burnova je odlična alternativa mnogo skupljim i opcijama nabiflanijim ostvarenjima iz klase. Dok traje novogodišnji popust program košta 25 dolara, pa požurite da proverite da li je sniženje još na snazi.

Vladimir PISODOROV

 
ACDSee Photo Studio Ultimate 2018, Capture One Pro 11, ON1 Photo RAW 2018, Luminar 2018, RawTherapee 5.3, DxO PhotoLab Essential 1.1, Corel AfterShot Pro 3
SimpleMining OS i ethOS
WinZip System Utilities Suite 3.2
dBpoweramp Music Converter 16.4
iClone 7
Ashampoo Burning Studio 19
GraphicsGale 2.07
Aiseesoft Burnova 1.3.8
Šta mislite o ovom tekstu?
LiveUSB Install 2.5
PassMark Performance Test 9.0
FireShot 0.98
PointerFocus 2.4
Sharp World Clock 8.3.1
Tab Snooze 0.8.5
Todoist 8.7
Spencer 1.13
SyMenu 6.02
Tomato Clock 4.2.4

Tip:
autorizacija DVD sadržaja
Potrebno:
Windows
Veličina:
180,9 MB
Cena:
36 dolara
Adresa:
www .aiseesoft .com /burnova
Home / Novi brojArhiva • Opšte temeInternetTest driveTest runPD kutakCeDetekaWWW vodič • Svet igara
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontaktSaradnjaOglasiPretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opšte teme
Internet
Test Drive
Test Run
PD kutak
CeDeteka
WWW vodič
Svet igara



Naslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera