TEST RUN<>
022018<><>

Tomato Clock 4.2.4

Paradajz produktivnost

Ovaj besplatan dodatak za Mozillin Firefox služi da vas podseti na to kada je pravo vreme da napravite pauzu i odmorite se od iscrpljujućeg „blejanja” u monitor. Međutim, umesto da produžava radni period i pauze daje na kašičicu kako biste postigli veću produktivnost, Tomato Clock materiju gleda na sasvim drugačiji način. Pauze nailaze svakih 25 minuta, a koliko ima do njenog „stupanja na snagu” može da se vidi preko ugrađenog tajmera na komandnoj ikonici.

Autor je radni period nazvao Paradajz interval, pa je shodno tome i pauza Paradajz pauza. Inače, nakon svakih 25 minuta sledi kratka pauza u trajanju od pet minuta, dok se kompletiranjem četiri Paradajz intervala zaslužuje dugačka pauza u trajanju od 15 minuta. Ne znamo zašto, ali imamo utisak da je za nastanak ovog dodatka za Firefox zasluge imao i neki naš čovek. Vreme za pauzu se posebno naglašava zvučnim signalom koji ne može da se menja, ali može da se isključi. Nažalost, aktiviranje pauze i restartovanje glavnog brojača mora da se obavlja ručno, što je strašno nezgodno. Ako ništa drugo, Tomato Clock će vas obavestiti kada je pauza istekla, kao što to radi kada je u pitanju radni period, čak i u slučaju da je Firefox minimalizovan na taskbar.

U sekciji sa podešavanjima ne zatičemo previše mogućnosti, osim što je vreme trajanja pauze moguće tweakovati po sopstvenom ukusu. Ostaje samo pitanje da li tada sve prolazi Paradajz standarde i da li ćete moći da se pohvalite da ste dostigli Paradajz produktivnost ukoliko se drznete da izmenite default vrednosti.

Vladimir PISODOROV

 
ACDSee Photo Studio Ultimate 2018, Capture One Pro 11, ON1 Photo RAW 2018, Luminar 2018, RawTherapee 5.3, DxO PhotoLab Essential 1.1, Corel AfterShot Pro 3
SimpleMining OS i ethOS
WinZip System Utilities Suite 3.2
dBpoweramp Music Converter 16.4
iClone 7
Ashampoo Burning Studio 19
GraphicsGale 2.07
Aiseesoft Burnova 1.3.8
LiveUSB Install 2.5
PassMark Performance Test 9.0
FireShot 0.98
PointerFocus 2.4
Sharp World Clock 8.3.1
Tab Snooze 0.8.5
Todoist 8.7
Spencer 1.13
SyMenu 6.02
Tomato Clock 4.2.4
Šta mislite o ovom tekstu?

Potrebno:
Windows, Mozilla Firefox
Veličina:
438 KB
Cena:
besplatno
Adresa:
goo .gl /yP9NRj
Home / Novi brojArhiva • Opšte temeInternetTest driveTest runPD kutakCeDetekaWWW vodič • Svet igara
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontaktSaradnjaOglasiPretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opšte teme
Internet
Test Drive
Test Run
PD kutak
CeDeteka
WWW vodič
Svet igara



Naslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera