PD KUTAK<>
101998<><>

Linkman

Svi koji često surfuju Internetom obično imaju gomilu URL adresa sačuvanih na svom disku. Pronalaženje neke adrese u tim uslovima nije uvek jednostavno, pogotovo ukoliko korisnik poseduje i Internet Explorer i Netscape. Baza URL adresa snimljena u jednom programu nije vidljiva u drugom, što dovodi do neizbežnih problema.

Program koji je u stanju da to prevaziđe zove se Linkman. On predstavlja alat koji služi kao pomoćno sredstvo pri pravljenju i održavanju baza interesantnih URL adresa. Linkman podržava tri različita formata čuvanja URL adresa. To su Netscape Bookmarks, Internet Explorer Favorites i Linkman Data format. Glavna prednost ovog programa je što se sve tri baze mogu istovremeno držati u memoriji tako da im se može pristupiti iz bilo kog programa. Linkman je dizajniran da omogući otvaranje, pregled, sortiranje, premeštanje i nadovezivanje URL linkova između ovih različitih formata baza URL adresa. Klikom na neku adresu ona će se automatski proslediti u trenutno otvoreni Web čitač.

U svojoj bazi Linkman ima više od 2500 interesantnih sortiranih adresa. Unos novih adresa moguć je na tri načina. Prevođenjem podataka iz Favorites i Bookmarks baza URL adresa, direktnim upisivanjem adresa u program ili preko Windows clipboarda. Ova poslednja opcija veoma je interesantna jer će se njenim startovanjem odabrana adresa iz Web čitača prekopirati na clipboard, a ne u bazu URL adresa koju taj program poseduje. Linkman periodično proverava clipboard i ukoliko u njemu pronađe neku adresu, automatski je smešta u svoju bazu adresa. Radi lakše preglednosti moguće je generisanje HTML stranice sa spiskom svih linkova iz baze.

Kao nedostatak programa može se navesti to što ne podržava uvoz URL adresa iz sve popularnije Opere, mada se mora priznati da ona lepo sarađuje sa ovim programom. Takođe, na nekim računarima postoje problemi sa prikazom ikonica iz programa (odnosno sa njihovim neprikazivanjem), ali autori tvrde sa je to greška operativnog sistema. Patch koji ovo ispravlja može se pronaći na adresi www.microsoft.com/msdn/downloads/files/40comupd.htm, a sam program se nalazi na adresi members.xoom.com/ultimatum/lman2.zip.

Branislav BUBANJA

 
Password Book
Neolite
Linkman
Šta mislite o ovom tekstu?
Double Desktop
MP3 Player
Impuls Pro
Cartoon-O-Matic
Eagle player

TIP:
Baza URL adresa
INFO:
Windows 95/98/NT (lman2.zip, 1017 KB)
VER:
2.55
REGISTRAC.:
Program je besplatan.
Home / Novi brojArhiva • Opšte temeInternetTest driveTest runPD kutakCeDetekaWWW vodič • Svet igara
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontaktSaradnjaOglasiPretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opšte teme
Internet
Test Drive
Test Run
PD kutak
CeDeteka
WWW vodič
Svet igara



Naslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera