PD KUTAK<>
101998<><>

Impuls Pro

Program Impuls Pro, delo čoveka po imenu Aljoša V. Obuljen, namenjen je evidenciji i izračunavanju utrošenih telefonskih impulsa i time nezamenljiv za svakog internauta. U poslednjoj verziji koju smo probali, njegova tačnost je gotovo perfektna. Sve prednosti novog algoritma u tačnosti naročito su vidljive kada imate više desetina ili stotina kratkih (2-3 min) poziva mesečno. Mogućnosti modifikacije nad obračunom su izuzetne, što program čini povoljnim za korišćenje na duži vremenski period. Impuls Pro „zna” za sve jeftine i skupe tarife, uz to ih i pravilno računa. Postoje tri tipa tarifiranja, koje ovaj program omogućava: lokalni, međumesni i međunarodni. Sa svih tri, odnosno, sedam raspoloživih zona za svaki. U svakom momentu možete pristupiti dnevniku poziva. Jednostavno pogledati ili napraviti kalkulaciju utrošenih impulsa (program je obavlja automatski). Nad dnevnikom su moguće i manipulacije: brisanje zadnjeg unosa (nešto kao „Undo”) ili brisanje celog dnevnika.

Posebnu mogućnost ovog programa imaju korisnici „SezamProa” i „SezamNeta” (pomoću posebnog konvertera, koji je ugrađen u sam program). Naime, Impuls Pro „prepoznaje” i analizira listu sesija sa ovih sistema i na osnovu nje (u svim režimima tarifiranja) računa utrošene impulse na tim sistemima. Jedina, velika mana programa je, što korisnik sam mora da evidentira svoje tel. pozive. Što zna da bude prilično nezgodno ljudima kojima nije računar uključen po 16 sati. Ali, onima drugima može i ne mora biti mana. Ali, i za to postoji rešenje. Jednostavno, pre svakog telefoniranja, startujte program parametrima „-lauto” (za lokalne pozive) ili „-mauto” (za međugradske). To je jedina mana ovom programu.

Impuls Pro zasigurno zaslužuje pohvale i preporuke. Po pitanju sistemske zahtevnosti je skroman: minimalna konfiguracija je XT sa 640 KB i DOS-om 3.3 ili jačim. Program možete skinuti sa „SezamNet” ili „SezamPro” sistema. Uskoro se očekuje i sajt posvećen ovom programu. Link ka sajtu možete dobiti na adresi www.sezampro.yu/~a.obuljen. Program možete da naručite i od autora, jednostavnim slanjem poruke na adresu a.obuljen@sezampro.yu.

Miloš ZORICA

 
Password Book
Neolite
Linkman
Double Desktop
MP3 Player
Impuls Pro
Šta mislite o ovom tekstu?
Cartoon-O-Matic
Eagle player

TIP:
Evidentiranje telefonskih troškova
INFO:
DOS/Windows (ipro.zip, 36 KB)
VER:
1.0
REGISTR.:
Program se plaća po želji.
Home / Novi brojArhiva • Opšte temeInternetTest driveTest runPD kutakCeDetekaWWW vodič • Svet igara
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontaktSaradnjaOglasiPretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opšte teme
Internet
Test Drive
Test Run
PD kutak
CeDeteka
WWW vodič
Svet igara



Naslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera