TEST RUN<>
022007<><>

Virtual DJ 4

Postanite zvezda svake žurke

Različiti muzički pravci zahtevaju različite instrumente za reprodukciju muzike. Više puta smo opisivali programe koji pomažu muzičarima u stvaranju muzike. Ovog puta smo odlučili da vam predstavimo program koji prvenstveno služi za obradu muzike. U pitanju je poznati virtuelni „mikser”, Virtual DJ.

Kao što smo napomenuli, ovaj program prvenstveno služi za miksovanje pesama. Prilikom samog startovanja korisnik bira vrstu interfejsa odnosno njegovu sadržinu (osnovni, poboljšani audio, pun audio i video ili interni interfejs). Audio-signal je prikazan na vrhu prozora i moguće je menjati njegov izgled na tri načina. Korisniku su na raspolaganju dve miksete u koje može ubaciti dve različite pesme, a zatim ih miksovati. Za svaku pojedinačnu pesmu postoji podešavanje jačine zvuka ili mogućnost ponavljanja po taktovima. Pre nego što se aktivira opcija ponavljanja (loop), može se odrediti dužina takta. Tu je i stara dobra ploča koju je moguće „rukom” (tj. mišem) skrečovati po želji. Pored svega ovoga, moguće je i aktivirati nekoliko efekata vezanih za audio-fajl, a ako neko nije zadovoljan količinom efekata, uvek postoje plug-inovi na Internetu. Pored audio-zapisa moguće je miksovati i video-snimke te dodavati određene efekte. Prelaz između jednog video-zapisa u drugi može se vršiti na sedamnaest različitih načina.

Kada se obrada audio ili video zapisa završi, moguće je obrađeni video narezati na CD ili ga jednostavno sačuvati u vidu fajla. Kako bi se korisniku olakšao posao, veliki broj komandi je moguće izvršiti preko prečica na tastaturi, a ako to nije dovoljno, uvek postoji mogućnost promene postojeće prečice ili dodavanja nove. Za razliku od nekih ozbiljnijih programa, Virtual DJ srećom ne zahteva ASIO podršku na zvučnoj kartici.

Virtual DJ je predstavnik još jednog kvalitetnog programa za reprodukciju i obradu multimedijalnih fajlova i verujemo da će naći svoje mesto na mnogim računarima, prvenstveno zbog toga što je prost a funkcionalan, a posle toga zato što ima već dobro izgrađenu tradiciju.

Bojan NOVAKOVIĆ

 
SoftMaker Office 2006
Brother Technology AptEdit 3.1
Systerac XP Tools 4.01
Power AutoPlay Menu Creator Professional 7.2
BetterJPEG 1.6.2.4
SilverJuke 2.51
Video To Flash Encoder 2.0.5
Bias Soundsoap 2
Audio Tags Editor 1.9
High-Logic FontCreator 5.5
Virtual DJ 4
Šta mislite o ovom tekstu?
Acala DVD PSP Ripper 2.4.2

Potrebno:
Windows
Veličina:
20 MB
Cena:
300 dolara, proba 20 dana
Adresa:
www .virtualdj .com
Home / Novi brojArhiva • Opšte temeInternetTest driveTest runPD kutakCeDetekaWWW vodič • Svet igara
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontaktSaradnjaOglasiPretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opšte teme
Internet
Test Drive
Test Run
PD kutak
CeDeteka
WWW vodič
Svet igara



Naslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera