PHONE ZONE<>
052013<><>

LG Optimus G

Optimalan

LG-jev takmac Samsungovom Galaxyju S3 dobrano kasni na domaće tržište, ali nikako ne treba da ga izostavite sa liste ako razmišljate o kupovini novog, moćnog Androida više srednje klase.

LG Optimus G je pravo osveženje što se kvaliteta izrade tiče. Njegovo besprekorno sklopljeno, izuzetno čvrsto i moderno dizajnirano kućište nešto je što ne srećemo svaki dan, posebno ne na Android platformi. Telefon je istovremeno izrađen od stakla, koje je slično onome sa poleđine Nexusove četvorke, metala i kvalitetne plastike visokog sjaja. OK, plastika i staklo sakupljaju otiske prstiju, ali jedno lagano trljanje o majicu ili farmerke opet će ih učiniti blistavim i sjajnim.

Displej telefona je pravi džek-pot! Sjajnog kvaliteta, odličnog odziva i izuzetne čitljivosti, čak i na otvorenom. U poređenju sa Samsungovim modelom S3, čitljivost na suncu je slabija, ali je i dalje daleko bolja od konkurenata. LG je Android Jelly Bean nadogradio svojim korisničkim okruženjem verzije 3.0, koje izgleda infantilno, ali zato ima ćirilicu! Nije da smo zakleti fanatici zvaničnog nam pisma, ali je retkost imati priliku da se tako kvalitetno i prijatno koristi telefon na srpskom jeziku, i to sa ćiriličnim pismom.

LG-jev Optimus G radi perfektno. Brz je, stabilan, a Android 4.1.2 Jelly Bean prosto leti. LG je posebno poradio na tranzitivnim i animiranim efektima, koji izgledaju baš onako „wow”, ali su zvučni efekti deinitivno inspirisani Samsungovim modelima. Čuju se kapljice, talasanje vode i slični zvuci, koje smo već imali prilike da čujemo na modelu S3. I LG se okrenuo prirodi, pa je gomila slika za pozadinu inspirisana zelenilom, rekama i Majkom Zemljom.

Kako i ne bi radio perfektno kada ga pogoni tako dobar hardver! Kvadkor procesor brzine 1,5 GHz, zajedno sa grafikom Adreno 320 i 2 GB RAM memorije prosto će oduvati svaki zadatak koji pred njega stavite. Već nakon prvog uključivanja, oseti se „rasnost” koju LG-jev Optimus G donosi sa sobom.

Telefon ima 32 GB interne memorije, od koje je korisniku dostupno oko 26 GB, ali nema microSD – znali smo da će LG negde zakinuti (početak je izgledao previše bajkovit)!. Treba vam dodatna memorija? Aktivirajte Dropbox, SkyDrive i Box naloge i računajte na do 15 GB besplatne dodatne memorije u Cloudu, koja vam je uvek na raspolaganju.

Sa kamerom od 13 megapiksela, sjajnim muzičkim plejerom i Full HD video snimanjem sa do 30 fps, LG Optimus G je jedan od najboljih multimedijskih telefona, koji omogućuje prenošenje fajlova putem tehnologije NFC i DLNA konekcije. Inače, brzina prenosa podataka je do 42 Mbps, što znači da možete iskoristiti „turbo ubrzanje” mreža domaćih operatera u potpunosti.

Da je Optimus G stigao šest meseci ranije, Samsungov Galaxy S3 bi imao daleko teži put do ruku korisnika, ali sada LG-ju ostaje samo da se nada da ga ti isti korisnici, tj. ono što je ostalo od njih, koji nemaju S3, neće zaboraviti prilikom izbora. Svakako to ne bi trebalo da urade, jer je LG sa Optimusom G napravio odličan posao.

Marko ČAVIĆ

 
Sony Xperia E
LG Optimus G
Šta mislite o ovom tekstu?
Samsung Galaxy S4
ZTE V955 (ZTE Blade G)
Nextbook Premium 7se Next7D12F
HTC One
Prva pomoć za sve
Sketch Guru
3DMark
Google Keep
CloudArround Music Player
Eye Trainer Pro
iOnRoad Augmented Driving Pro
RadiON
Asbit PVSTAR+
Multi-lens Camera
SafeBox Encrypted
Google Translate
NoLED

Operativni sistem:
Android 4.1.2
Dimenzije:
131 x 68 x 8,5 mm / 145 grama
Ostalo:
Qualcomm MDM9615/APQ8064 1,5 GHz (Krait), 2 GB RAM-a, 32 (26) GB ROM, nema microSD, 4,7” HD-IPS + LCD (768 x 1280, 318 ppi, 16M), bluetooth 4.0 A2DP, WiFi 802.11 a/b/g/n/hotspot/direct/DLNA, quad band GSM/quad band HSDPA, microUSB, NFC, 3.5-mm audio konektor, 13 MPx kamera (LED blic, autofokus, Full HD video, 30 fps), Li-Polimer baterija 2.100 mAh
Proizvođač:
LG
Home / Novi brojArhiva • Opšte temeInternetTest driveTest runPD kutakCeDetekaWWW vodič • Svet igara
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontaktSaradnjaOglasiPretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opšte teme
Internet
Test Drive
Test Run
PD kutak
CeDeteka
WWW vodič
Svet igara



Naslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera