PHONE ZONE<>
052013<><>

Google Keep

Svi se ponekad nađemo u situaciji da nam je potrebna sveska, ili barem papirić, da zapišemo neku važnu informaciju koja nam je u određenom trenutku neophodna. Postoji veliki broj aplikacija koje služe ovoj svrsi, ali je Googleu pošlo za rukom da napravi najjednostavniju i najudobniju za korišćenje.

Kada instalirate aplikaciju Google Keep i pokrenete je, ona će tražiti sinhronizaciju sa vašim Google mail nalogom. Nakon toga, otvara vam se korisnički interfejs i možete započeti upisivanje svojih obaveza. Postoje četiri različita načina za pravljenje beležaka i svaki od njih ima svoju ikonicu, pomoću koje vrlo lako možete prepoznati njenu svrhu. Pomoću prvog načina kreira se najjednostaviji podsetnik, koji podseća na interfejs za pisanje mejla (svojoj poruci možete dodeliti naslov, a poruka ide ispod njega u veći textbox). Možete ga proširiti dodavanjem fotografije, doduše ne neke „stare” koju već imate u svojoj galeriji, već morate napraviti novu. Papirići sa obaveštenjima mogu biti i u boji. Pored bele, postoji još sedam drugih boja (crvena, narandžasta, žuta, siva, plava, tirkizna i zelena), a verujemo da će se izbor povećati. Pomoću drugog načina pravite To Do liste. One izgledaju veoma prosto: s leve strane zadatka koji ste sebi zadali nalazi se mali kvadratić, koji čekirate po završetku posla kao znak da je on završen, nakon čega će i sam zadatak biti precrtan. I ovu vrstu beležaka možete obojiti nekom od pomenutih boja i proširiti pomoću jedne ili više fotografija. Treći način je interesantan zato što poruku zapisujete glasovnom komandom. Ona je softverski podešena na engleski jezik, a da bi funkcionisala kako treba, potrebno je da u podešavanjima to promenite u srpski i Google Voice će vaše reči zapisati baš onako kako ste ih izgovorili (samo se potrudite da pričate razgovetno). Poruku snimljenu na ovaj način takođe možete obojiti ili joj dodati fotografije. Poslednji, četvrti način, zapravo je isti kao prvi, osim što je ikonica drugačija. Kada je pritisnete, ne otvara vam se prvo poruka, već kamera da ubeležite trenutak, a prateći tekst možete naknadno ubaciti. Postoje dva vidžeta koja možete izbaciti na ekran. Jedan sadrži samo ove četiri ikonice (dimenzija 3 x 1 ili 4 x 1), dok drugi pored njih ima vidljive beleške, kojima možete brzo pristupiti (od 3 x 2 do maksimalnog broja polja ekrana).

Dobra stvar je to što postoji opcija Search unutar programa, pomoću koje možete pronaći neku određenu informaciju. Pretraživanje se vrši samo uz pomoć teksta u porukama, bez obzira da li je upisan u naslov, textbox ili je na listi obaveza. Pregled papirića možete rasporediti u jednoj ili više kolona, dok neke možete i arhivirati da vam ne bi pravili gužvu, a ne želite da ih obrišete jer vam mogu zatrebati u budućnosti. Još jedna dobra stvar je to što je cela aplikacija sinhronizovana sa vašim Google mailom, pa samim tim i sa vašim računarom ili nekim drugim Android uređajem. Svojim podsetnicima možete pristupiti preko sajta www.drive.google.com/keep, gde (naravno) možete upisivati nove.

Alessandro TOSCANO

 
Sony Xperia E
LG Optimus G
Samsung Galaxy S4
ZTE V955 (ZTE Blade G)
Nextbook Premium 7se Next7D12F
HTC One
Prva pomoć za sve
Sketch Guru
3DMark
Google Keep
Šta mislite o ovom tekstu?
CloudArround Music Player
Eye Trainer Pro
iOnRoad Augmented Driving Pro
RadiON
Asbit PVSTAR+
Multi-lens Camera
SafeBox Encrypted
Google Translate
NoLED

Platforma:
Android
Veličina:
1,5 MB
Cena:
besplatno
Adresa:
google .play .com
Home / Novi brojArhiva • Opšte temeInternetTest driveTest runPD kutakCeDetekaWWW vodič • Svet igara
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontaktSaradnjaOglasiPretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opšte teme
Internet
Test Drive
Test Run
PD kutak
CeDeteka
WWW vodič
Svet igara



Naslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera