PHONE ZONE<>
022015<><>

Touchless Notifications

Aplikacije Cortana na Windows Phoneu i Siri na iOS-u malo su više od fine zabave – one su zaista lični asistenti, koji, realno, mogu da vam olakšaju život u nekim situacijama. Naravno, ako ste u mogućnosti da sa njima konverzaciju vodite na tečnom engleskom, bez sumanuto-nerazumljivog akcenta. Androidov Google Now se trudi da ih stigne, međutim njegova interaktivnost ipak nije na tom nivou. Naravno, ima puno programa koji se naslanjaju na ovaj koncept i trude se da od telefona naprave vašeg digitalnog asistenta. Touchless Notifications je tu da vam pruži obaveštenja koja iskaču u notifikacionoj liniji, ali, kao što mu ime kaže, bez dodirivanja. To znači da ćete ovaj program moći da podesite da vam čita obaveštenja, pa čak i da odgovorite na njih. Program je fleksibilan utoliko što vam omogućava da veoma detaljno podesite KADA, ŠTA, KAKO i GLAS.

KADA podešava kada će se čitanje notifikacija obavljati (kada ste u kolima, na Bluetooth slušalici, kada ste na punjaču, kada skinete punjač, kada je ekran ugašen...). ŠTA određuje šta će sve biti uključeno u očitavanje (vreme, nivo baterije, vaše ime, kao i koje aplikacije treba čitati, a koje ne). KAKO podešavanja određuju vremenske zadrške za čitanje, da li treba pauzirati ili utišati muziku, po kojem redosledu treba čitati obaveštenja, kako se prekidaju notifikacije (swipe, mahanje iznad ekrana), da li će notifikacije raditi u džepu... GLAS se tiče opcija za odgovaranje na mailove i SMS-ove glasom, način čitanja notifikacija, izbor sekundarnog jezika...

Program se integriše u Google Now, tako što izaberete komandu koja će ga aktivirati i izlistati vam aktivnosti koje ste propustili. Glavni jezik aplikacije je engleski, tako da ćete se kroz opcije kretati engleskim komandama, ali je za kucanje odgovora moguće koristiti prepoznavanje glasa na sekundarnom jeziku. Na žalost, odgovor se pohranjuje u copy buffer, program će ući u aplikaciju u kojoj je notifikacija, ali je na vama da stisnete paste u odgovoru.

Sve mogućnosti programa moguće je isprobati u besplatnoj verziji uz neka sitna i beznačajna ograničenja. Touchless Notifications je daleko od savršenog programa, ali ide u dobrom smeru.

Ivan ČABRILO

 
OnePlus One
Samsung Galaxy A3 i A5
Asus MeMO Pad 7 ME572c i Fonepad 8 FE380
ZTE Blade V2
Prestigio Multiphone 8500 Duo
Microsoft Lumia 535
Touchless Notifications
Šta mislite o ovom tekstu?
Anti Spy Mobile Pro
WifiKill
Photo Tools
Fuelio Pro
Unclouded
Gay Hendricks Self-Esteem
SMS poruke i čestitke
Talking Caller ID
Fitness Point Pro

Platforma:
Android
Veličina:
1,7 MB
Cena:
besplatno / 2,65 USD
Izvor:
Google play
Home / Novi brojArhiva • Opšte temeInternetTest driveTest runPD kutakCeDetekaWWW vodič • Svet igara
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontaktSaradnjaOglasiPretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opšte teme
Internet
Test Drive
Test Run
PD kutak
CeDeteka
WWW vodič
Svet igara



Naslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera