TEST RUN<>
052015<><>

Kaspersky Software Updater beta

Automatizovano osvežavanje instaliranih programa

Ko bi rekao – nije u pitanju najnovija antivirusna zaštita niti alatka za odstranjivanje malwarea i ostalog malicioznog sadržaja! Umesto toga, na meniju je program za automatizovano osvežavanje instaliranih programa, potpuno neočekivano i krajnje neobično kada je kompanija Kaspersky u pitanju.

Software Updater je izuzetno jednostavan za korišćenje. Sve se „vrti” oko autonomnog algoritma koji u naznačeno vreme vrši skeniranje sistema u potrazi za instaliranim programima, a potom proverava da li na online pijaci postoje novije verzije. Akcija može da se obavlja na dnevnom nivou, u tačno zakazano vreme, jednom nedeljno, jednom mesečno ili, na primer, samo za vikend. Naravno, korisniku je ostavljena i mogućnost ručnog pokretanja postupka skeniranja. Zanimljivo je da se u sekciji sa podešavanjima ne nalazi nijedna dodatna opcija, što znači da vas očekuje straightforward upotreba prilagođena onima sa skromnijim nivoom znanja.

Rezultati se daju u obliku liste koja nije preterano informativna. Tako se uz obavezan naziv programa može videti jedino još oznaka njegove nove verzije, ali ne i ona sa koje trenutno „prelazite”. Klik na License Agreement vodi vas na sajt proizvođača gde ćete dobiti više informacija o uslovima korišćenja i to je praktično to! Čekiranjem kućica ispred svakog programa birate pojedinačno osvežavanje sadržaja, a nadogradnja može da se obavi i iz jednog prolaza – za sve detektovane programe.

Pored toga što je krajnje jednostavan za upotrebu, najveća prednost programa jeste visok stepen automatizacije. Software Updater sam skenira, preuzima i potom apdejtuje aplikacije, a korisnik praktično ne mora prstom da mrdne. Posebno nam se svidelo što je postupak nadogradnje „tih” i ne remeti rad korisnika. Software Updater će tek po obavljenom poslu iznad systraya „izbaciti” notifikaciju da je posao uspešno obavljen i neće vas gnjaviti klasičnom instalacionom rutinom. Prethodno izrečeno ne odnosi se samo na aplikacije koje i inače podržavaju silent režim apdejtovanja, već na kompletnu softversku gamu koju čedo kompanije Kaspersky podržava.

Ovde dolazimo do jednog od potencijalnih znakova pitanja. Naime, autori nisu naznačili koje je to sve programe Software Updater sposoban da prati i apdejtuje. Koristiti ga možete isključivo as is i nadati se da nadgleda sve vama bitne alatke. S druge strane, programu ne možete reći koji softver da nadgleda, a koji ne pa se skeniranje obavlja isključivo u „sve ili ništa” maniru. Istina je da se projekat nalazi u beta fazi razvoja, ali je isto tako preko kolena prelomio verziju 1.x pa izgovora ne bi trebalo da bude. Kaspersky je celu situaciju iskoristio i da vam predoči postojanje svojih antivirusnih rešenja, što je vidljivo i na glavnom ekranu, ali i kroz pomenute systray notifikacije. Prokleta stvar trenutno ne može da se isključi...

Vladimir PISODOROV

 
Droid4X 0.7.5 Beta
Krita Desktop 2.9.2
Disk Drill
Kaspersky Software Updater beta
Šta mislite o ovom tekstu?
PCFerret 2.2.2
Zoner Photo Studio 17
Magic Desktop 8.4
FotoSketcher 3
Konvertor FM 5.03.1
Photo Date Stamper
Office Image Extraction Wizard 4.1
OW Shredder 6.22
Tablacus Explorer 15.4.12
Super Simple Highlighter 3.1
ManicTime 3.1.21
SunsetScreen 1.18
Colorblinding 1.1
Tab Data 0.5.2
Asman Info Desktop 2.1
Little Painter 2.0
Magic Actions for YouTube 6.8

Potrebno:
Windows
Veličina:
360 KB, 8,7 MB na HD-u
Cena:
besplatno
Adresa:
www .kaspersky .com /free -tools
Home / Novi brojArhiva • Opšte temeInternetTest driveTest runPD kutakCeDetekaWWW vodič • Svet igara
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontaktSaradnjaOglasiPretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opšte teme
Internet
Test Drive
Test Run
PD kutak
CeDeteka
WWW vodič
Svet igara



Naslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera