TEST RUN<>
092017<><>

Screen GIF 2017.3

„Hvatač” GIF-ova

Ne sporimo da Screen GIF može da bude koristan i da će na izlazu ponuditi kvalitetne rezultate, ali u kompaniji DecSoft kao da su oboleli od kolektivnog ludila. Naime, oni za svoje čedo od korisnika traže neverovatnih 120 evra, što je za sadržaj koji program nudi barem desetostruko više novca.

A šta to Screen GIF zapravo nudi? U pitanju je alatka za „čupanje” sadržaja ekrana i njegovo pretakanje u animirane GIF-ove. Po pokretanju programa, na ekranu se pojavljuje okvir sa komandama za kontrolu toka snimanja koji možete da postavite bilo gde na ekranu (uvek je pozicioniran ispred svih drugih aplikacija). Veličinu možete slobodno da mu menjate, pa čak i da ga premeštate za vreme snimanja. Dozvoljeno je i povremeno zaustaviti proces snimanja i nastaviti ga kada to vama odgovara. Možete snimati sve što se nalazi na desktopu, pa čak i video-klipove koje „vrtite” u multimedijalnom plejeru ili na YouTubeu. Za vreme snimanja stičete uvid o broju uhvaćenih slika, što je i logično s obzirom na to da se radi o animiranim GIF-ovima. Pre nego što obavite pohranjivanje snimljenog materijala na hard-disk, Screen GIF omogućava da se rešite nepotrebnih frejmova iz jednostavnog editora koji je sastavni deo programa.

U sekciji sa podešavanjima nema mnogo stavki, ali su neke krajnje zanimljive. Na primer, da biste smanjili izlaznu datoteku, možete da aktivirate skaliranje uhvaćenih frejmova, a snimanje može da se obavi i u crno-beloj tehnologiji. Ako to ne bude dovoljno, izlazni klipić može da se „upuca” na unapred definisanu veličinu (u pikselima), uz obaveznu optimizaciju frejmova, koja takođe figuriše kao opcija. Konačno, snimci mogu da sadrže i kursor miša, ali i watermark. Nažalost, na slike se „lepi” reklama za program i na to ne možete da utičete – ne možete da postavite neku svoju poruku ili zaštitni logo.

Kao što možete da vidite, reč je o programu ograničene upotrebne vrednosti, sa veoma malo manevarskog prostora. Ipak, jednostavnost upotrebe nije ono što bi trebalo da vas zabrine. Problem leži u drugom grmu. Naime, na našoj test mašini Screen GIF se jako čudno ponašao i morali smo da gledamo u karte kada će se smilovati da obavi snimanje kako valja. Zapravo, snimanje je teklo normalno sve do momenta kada je bilo potrebno obraditi, optimizovati i pripremiti materijal za pohranjivanje na hard-disk. Tu se Screen GIF „zakucavao” i odbijao da dalje prima komande. Čak i da probleme podvedemo pod nekompatibilnost sa radnim okruženjem i nazovemo ih neočekivanim spletom čudnih okolnosti, ne možemo da pobegnemo od činjenice da autori za program traže više od 14.000 dinara. Kada radi kako je zamišljeno, Screen GIF je korisna alatka za dolaženje do upečatljivih GIF-ića „skinutih” sa korisnikovog desktopa. Da li vredi uložiti toliki novac? Definitivno – ne! I dalje se nadamo da je sve samo bila neslana šala zaposlenih u DecSoftu, jer za njihov Screen GIF, u ovakvom obliku, ne vredi izdvojiti više od 700-800 dinara, i to ako se osećate neverovatno darežljivo, a u buđalaru imate više novca nego što može da stane.

Vladimir PISODOROV

 
Elip 0.9.19 Beta
PhotoInstrument 7.6
USB Logger
AVS Document Converter 4.0
OpenToonz 1.1
CrystalDiskInfo 7.1
Argus Monitor 3.5
Website Insight 4.1
FotoJet Designer 1.1
Screen GIF 2017.3
Šta mislite o ovom tekstu?
digiKam 5.6
Avira Phantom VPN 2.9
PatchCleaner 1.4
atomiccleaner3 Pro
WinUSB 3.3
Superstring 2.8.9
Cribr 6.1
Fisheye-Hemi 1.34
PDF to JPG 12.0
Sound Booster 1.8
Open Me Later! 1.1
Polar Projection
Win10 Widgets
winMoji 1.2
Save emails to PDF 1.1

Tip:
snimanje sadržaja ekrana
Potrebno:
Windows
Veličina:
7,3 MB
Cena:
120 evra
Adresa:
davidesperalta .com /screengif
Home / Novi brojArhiva • Opšte temeInternetTest driveTest runPD kutakCeDetekaWWW vodič • Svet igara
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontaktSaradnjaOglasiPretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opšte teme
Internet
Test Drive
Test Run
PD kutak
CeDeteka
WWW vodič
Svet igara



Naslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera