TEST RUN<>
022015<><>

AntiLogger Free 1.8.2

Kucanje bez praćenja

Krađa podataka je tema o kojoj se ovih dana naširoko piše i priča. Gotovo svakog dana možemo da pročitamo vesti kako je poverenik za informacije utvrdio da određene ustanove, preduzeća, pravna lica ili političke stranke neovlašćeno traže i koriste identifikacione podatke pojedinaca. Baš u vreme pisanja ovog teksta, aktuelna je bila afera sa navodno ukradenim podacima građana sa servera MUP-a Srbije. Ni u svetu nije bolja situacija – iz velikih korporacija kao što su Sony ili Adobe, u poslednjih godinu dana, ukradeni su podaci više miliona njihovih korisnika...

Jasno je, dakle, da je privatnost vaših ličnih podataka teško sačuvati, koliko god se trudili. Ali to nije razlog da se krađa podataka olako shvati i potrebno je, koliko god je u vašoj moći, da učinite sve da se zaštitite. A jedan od solidnijih načina zaštite, bar kada se radi o računarima, je AntiLogger. Ovaj program postoji u dve verzije, besplatnoj i komercijalnoj. Mi smo se odlučili da predstavimo besplatnu verziju jer je ona po pitanju zaštite od keyloggera praktično identična komercijalnoj verziji – razlika je samo u tome što komercijalna verzija dodatno predstavlja i neku vrstu antimalware programa.

Osnovna osobina AntiLoggera je to što on štiti ne samo unos u podataka u browseru, već i svaku aplikaciju koja zahteva neku interakciju putem tastature. Svoju zaštitu zasniva na veoma jednostavnom principu – kriptuje svu komunikaciju između računara i tastature. Čak i da neko presretne tu komunikaciju, ukradeni podaci neće biti čitljivi i stoga će biti neupotrebljivi. A pošto se zaštita ne zasniva na potpisima, već na zameni karaktera po slučajnom izboru i to na vrlo niskom nivou (odmah iznad sistemskog), ona je uvek sigurna i ažurna.

Besplatna verzija ima dva zaštitna modula koji mogu nezavisno da se uključuju – već pomenuto kriptovanje podataka kako bi se zbunili keyloggeri i SSL zaštita (SSL Intrusion Prevention). Ovaj sistem se često koristi za osiguranje finansijskih transakcija i osetljivih podataka koje se prosleđuju kroz zaštićene HTTPS stranice. I dok SSL enkripcija sama po sebi dobro obavlja svoj posao, napredni malware programi koriste drugačiju strategiju prikupljanja podataka – „presreću” podatke pre nego što sistem pokrene enkripciju na zadatoj stranici. SSL Intrusion Prevention je jedinstven sistem koji služi upravo za suzbijanje pokušaja malicioznih programa da presretnu takve informacije.

Najbolje od svega je što AntiLogger možete da pokrenete i da zaboravite na njega. On će ostati skriven u pozadini i obavljaće svoj posao tiho i nenametljivo, obezbeđujući veći stepen sigurnosti u toku rada na računaru.

Branislav BUBANJA

 
Manipulacija Linux particijama iz Windowsa
Internet Friendly Media Encoder 4.8.0.0
WriteMonkey 2.7
Diffractor 1.14
Zoom Player 9.5 Free
PhotoStage Slideshow Producer 3.10
TorrentRover 0.22.9 Beta
DriveTheLife 6.2
SHAREit 2.1.14
Splat 1.0.8
AntiLogger Free 1.8.2
Šta mislite o ovom tekstu?
Browser Password Remover 2.0
CyberLink Power2Go 10 Platinum
Overlay Blocker 1.2.2
Screen Tweaker 2.0
BDReader 1.03
Copy All Links 1.3.1
Window Resizer 1.9.10
WeatherDan 8.1.4
Program Starter 2.0.1
Print Edit 13.8

Potrebno:
Windows
Veličina:
3,51 MB, 10,7 MB na HD-u
Cena:
besplatno
Adresa:
zemana .com /product /antilogger -free /overview
Home / Novi brojArhiva • Opšte temeInternetTest driveTest runPD kutakCeDetekaWWW vodič • Svet igara
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontaktSaradnjaOglasiPretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opšte teme
Internet
Test Drive
Test Run
PD kutak
CeDeteka
WWW vodič
Svet igara



Naslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera