TEST DRIVE<>
062015<><>

Genius HS-M435 i HS-970BT

Lagani mobilan zvuk

Moderni (mlađi) korisnici mobilnih uređaja često nisu zadovoljni „bubicama” i žele veće slušalice, što zbog šire zvučne slike i (možda) boljeg kvaliteta, što zbog činjenice da nošenje slušalica na glavi predstavlja neku vrstu „izjave”, ma šta ona bila. Genius je kompanija čiji proizvodi pokrivaju „sve i svakoga”, tako da ne čudi da su nam se na testu našla dva para slušalica prvenstveno namenjenih komunikaciji sa mobilnim uređajima.

 
HS-M435 osim ove kriptične oznake (HS-headset) nemaju neki zvučni sufiks. Slušalice su jednostavne i lagane i predstavljaju samo to – lagane slušalice čije vas dimenzije i masa neće ometati u „rekreaciji”. Iako tako jednostavne, slušalice deluju elegantno i čvrsto. Metalna lajsna koja čini rajf izdržaće sve osim izliva besa u želji za dokazivanjem, a čak i da uspete da je slomite povredićete se u procesu. Naslon za glavu predstavlja sloj jeftine veštačke kože, koja je, doduše, lepo obrađena i prošivena i zajedno sa kablićima koji vode do školjki obloženih tkaninom doprinosi eleganciji modela. Školjke su prosečnih dimenzija dovoljnih da „obuhvate” većinu ušiju, sferičnog su oblika i finiširane su omiljenim finišom proizvođača igračkog hardvera (gumirana plastika), koji dodaje pomenutoj eleganciji, ali „guta” otiske prstiju. Udobni jastučići postavljeni su veštačkom kožom solidnog kvaliteta koja vam neće „upariti” uši posle dužeg nošenja. Sa izvorom zvuka HS-M435 se povezuje odvojivim kablom, ne dužim od jednog metra, na kome se nalazi mali mikrofon sa tasterom za „javljanje”.

Slušalice nisu preterano glasne, ali ćete ukoliko previše pojačate izvor vašeg duševnog mira izolovati spoljne zvukove, što može izazvati opasnost ukoliko vozite bicikl, trčite ili tumarate po prirodi. Nismo primetili izobličenja i, iako zvučna slika deluje malo „suženo”, nisu se gubili delovi kvalitetnog snimka, samo je sve zvučalo malo pitomije, što je sasvim u redu s obzirom na namenu i cenovni rang ovog modela.

 
HS-970BT je malo drugačija „zverka” i u pitanju je Bluetooth hedset. Estetski, ovaj model možemo okarakterisati kao elegantan, školjke su blago izdužene, izgledaju kao pravougaonici sa zaobljenim uglovima i lepo se uklapaju u celinu sa rajfom. Kućišta školjki slušalica i rajf izrađeni su od crne (ili bele) plastike sa izuzetno sjajnim („piano”, što bi rekli) finišem koji će prosto „jesti” otiske prstiju. Osnovu rajfa čini deblja metalna lajsna, što osigurava da ovaj model čvrsto stoji na glavi i „živi” duže. Slušalice se mogu sklopiti radi lakšeg nošenja, a bilo bi lepo da se u pakovanju dobija i torbica koja bi ih štitila od prljavštine i grebanja. Jastučići na slušalicama i oslonac za glavu postavljeni su proteinskom kožom, izuzetno su udobne, ne stežu glavu. Slušalice se mogu povezati sa dva uređaja naizmenično preko Bluetootha, a imaju i NFC. Maksimalna razdaljina od uređaja sa kog strimujete iznosi oko šest metara (kroz zid), tako da ćete moći da „skakućete” po kuhinji uz muziku, iako vam je džuboks u sobi.

Kvalitet zvuka koji izlazi iz HS-970BT veoma je dobar, malo „vuče” u niže tonove, što je danas uobičajeno, ali neće predstavljati problem slušanju malo „ozbiljnije” muzike. Za razgovor ili slušanje glasa (podkasti, strimovi emisija, itd.) ove slušalice su sjajne. Minijaturni mikrofon ugrađen u slušalice neće postići „nivo”, ali je sasvim dovoljan za preuzimanje poziva. Slušalice se pune putem Micro USB kabla, a mogu se povezati sa izvorom zvuka i putem 3,5-mm audio konektora, ukoliko vam „istekne” baterija, a nemate gde da se priključite. HS-970BT je interesantan model sa dosta opcija ali, nažalost, na domaćem tržištu cena mu je sedamdesetak evra, što smatramo pomalo preteranim.

Danilo LUKINOVIĆ

 
AMD A10-7870K i MSI A88X-G45 Gaming
Asus Maximus VII Ranger
APC Back-UPS BX950U-GR i BX1400U-GR
Kingston HyperX Predator M.2 SSD, Kingston HyperX Savage SSD i AMD Radeon R7 SSD
Genius HS-M435 i HS-970BT
Šta mislite o ovom tekstu?
AOC G2460FQ, BenQ XL2720Z i LG 34UM67
Kingston Media Reader USB 3.0
Acer Aspire V 17 Nitro – Black Edition (VN7-791G-730W)
Toshiba Satellite Radius 11 (L10W-B-102)
Asus ZenBook Pro UX501
Optibox EVO ENfinity
Babolat Play
Canon SX610 HS
MyGica Quad Core Enjoy TV Box (ATV585) i Ultra HD Enjoy TV BOX (ATV1800E)
TP-Link CPE210 i CPE510
Mikrotik Routerboard mAP 2n (RBmAP2n)

Genius HS-M435
Tip:
hedset
Slušalice:
prečnik drajvera 40 mm, frekventni opseg 20-20.000 Hz, osetljivost 115 (+/-3) dB, impedansa 32 oma
Mikrofon:
frekventni opseg 100-10.000 Hz, osetljivost -42 dB (+/-3) dB
Ostalo:
odvojiv kabl dužine 1,2 m, masa 172 grama

Genius HS-970BT
Tip:
hedset
Slušalice:
prečnik drajvera 50 mm, frekventni opseg 60-20.000 Hz, osetljivost 115 (±3) dB, impedansa 32 oma
Mikrofon:
omnidirekcioni, frekventni opseg 100-10.000 Hz, osetljivost -42 (±3) dB
Ostalo:
Bluetooth 4.0, NFC, USB kabl za punjenje, 3,5 mm audio kabl, masa 250 grama
Proizvođač:
Genius
Home / Novi brojArhiva • Opšte temeInternetTest driveTest runPD kutakCeDetekaWWW vodič • Svet igara
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontaktSaradnjaOglasiPretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opšte teme
Internet
Test Drive
Test Run
PD kutak
CeDeteka
WWW vodič
Svet igara



Naslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera