TEST RUN<>
052016<><>

Nero TuneItUp 2.4

Rez... pardon – ubrzivač!

Kažu autori, „Uz Nero TuneItUp zategnućete sistem kao profesionalac!”. Jeste, ali ćete pre toga morati da izvrnete 50 „zelembaća” (40 dok traje popust) na sunce. Pri tome, licenca vam važi samo godinu dana, a program možete koristiti na jednoj mašini. Ups!

No, ako izuzmemo probleme finansijske prirode, TuneItUp nudi simpatično radno okruženje sa mnoštvom funkcija. Zanimljivo je da program po defaultu ispisuje sistemsku temperaturu, odnosno pokazuje pod kolikim opterećenjem se procesor trenutno nalazi. Takođe, na raspolaganju su informacije o modelu matične ploče, procesora, grafičke kartice, baš kao i o verziji operativnog sistema. Zgodno!

Besplatna verzija programa nudi svega nekoliko mogućnosti među kojima se ističe brisanje junk datoteka, čišćenje istorije korišćenja internet pregledača, optimizaciju registar baze, ali i deinstaliranje programa, odnosno pretresanje diskova sa ciljem detekcije multimedijalnih datoteka koje prelaze veličinu koju ste sami odredili. Akcije mogu da se preduzimaju ručno ili automatski, mada vam mi preporučujemo da ipak pogledate listu problema sa koje ćete lako ukloniti iteme koje možda ne želite da pošaljete u večna lovišta. Moramo da istaknemo da TuneItUp odlično sortira podatke i da će vam u retkim situacijama biti potrebno objašnjenje o čemu se radi. Čišćenje podataka može da se obavlja po oblastima ili pojedinačno, a na vama je da odaberete način koji vam najviše odgovara. Još jedna stvar je vredna pomena, a to je da je program prilično hitar i da se na lociranje problema ne čeka duže od nekoliko sekundi. Skeniranje, inače, može da se obavi i automatski, po pokretanju programa, a donwside je što nije moguće zakazati „pregled” sistema u određeno vreme kao kod nekih drugih programa iz klase.

Za one koji se odluče za kupovinu programa, Nero je spremio punu vreću iznenađenja. Tako, TuneItUp može da optimizuje Stratup sekvencu, izvrši reorganizaciju pokrenutih servisa, pa čak i da balansira plan potrošnje električne energije kako bi produžio vreme trajanja baterije na prenosnim računarima. Bonus opcije predstavljaju sekcije koje služe za sigurnosno brisanje fajlova, nadogradnju drajvera i instaliranih programa, odnosno optimizaciju Windows podešavanja. Tu je čak i baterija opcija preko kojih se može ubrzati surfovanje internetom. Uglavnom preko čišćenja browsera i podešavanja njihovih opcija.

Moramo da istaknemo da nam se TuneItUp dopao na prvi pogled. Program je izuzetno pregledan i brz, što je važno posebno pohvaliti. Pokazao se kao pouzdan partner u detekciji problema, ali i pored svega ne možemo da ga preporučimo. Jedini razlog je cena, koja prevazilazi sve okvire dobrog ukusa. Još bismo nekako mogli da progutamo to što je za registraciju potrebno odvojiti mesečnu ratu za grejanje, ali ne i da autori od vas očekuju da im apanažu plaćate na godišnjem nivou. Ako finansijski dobro stojite, možda na ovaj problem gledate iz drugačije perspektive...

Vladimir PISODOROV

 
Corel CorelDRAW X8
FakeFlashTest 1.0.9, Check Flash 1.16, H2testw 1.4, FlashDrive/Card Tester 1.14, RMPrepUSB 2.1
Opera TV Emulator 3.4
BurnAware 9.0 Premium
Free Video Cutter 1.2.1
Cybergenic Shade 1.4
Splash 2.0.3
ScatterShow 1.1
Nero TuneItUp 2.4
Šta mislite o ovom tekstu?
iCup EURO 2016
WinTricks 7.0q
Tinuous 4.0
WonderFox DVD Ripper Pro 7.6
PPSSPP 1.2.2
History Eraser 4.6.7
1Clipboard 0.1.5
KeyScrambler Personal 3.9
Sharpener Pro 3
Topaz DeNoise 5.1
Lyric Library 2016.4
Never10 1.3
WhatsApp Desktop 0.1.7

Tip:
čišćenje sistema
Potrebno:
Windows
Veličina:
12,6 MB (demo), 23 MB na HD-u
Cena:
40 dolara, proba 10 startovanja
Adresa:
www .nero .com /enu /products /nero -tuneitup
Home / Novi brojArhiva • Opšte temeInternetTest driveTest runPD kutakCeDetekaWWW vodič • Svet igara
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontaktSaradnjaOglasiPretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opšte teme
Internet
Test Drive
Test Run
PD kutak
CeDeteka
WWW vodič
Svet igara



Naslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera