TEST DRIVE<>
052017<><>

Sony MDR-100AAP h.ear on Headphones

Drečavost zvuka

Već smo pominjali slušalice kao modnu izjavu nove mlade generacije. Sony, gigant koji je polagao nadu na vizuelni utisak i prepoznatljivost „imena”, dok za „Jabuku” veći deo planete još uvek nije čuo, izbacio je osamdesetih godina prošlog veka tehnološko-modnu ikonu – Walkman. Sasvim je razumljivo zašto ova kompanija u svojoj ponudi ima slušalice koje „bodu oči”, ali imaju da ponude još mnogo toga. Da zagrebemo ispod drečavih boja i vidimo šta se tu krije.

Sony je uspešno ukombinovao cirkumauralni dizajn (školjke pokrivaju uši) i relativno male dimenzije, što retko srećemo, te ovaj model staje u torbicu, ali uspešno i stabilno stoji na ušima i pruža dovoljnu izolaciju od spoljašnjeg sveta. Mada, ne treba preterivati sa izolacijom od zvukova, jer to što vi ne priznajete postojanje saobraćaja ne znači da nešto neće da vas zgazi ako „otpanjite” muziku do te mere da ne konstatujete spoljašnji svet. Slušalice su slušalice, ali je proizvođač uspeo da oblikom školjki i izborom boja učini ovaj model prepoznatljivim. Svidelo se nekome (nama, na primer) ili ne, sa modelom MDR-100AAP bićete primećeni, i to upravo i jeste želja proizvođača.

Na sreću, izgled je kombinovan sa kvalitetom upotrebljenih materijala, kvalitetom zvuka i pažnjom posvećenom detaljima. Slušalice su izuzetno udobne za višečasovno nošenje i ne izazivaju znojenje. Kombinacija aluminijumskih školjki, metalne lajsne i vrhunske plastike, sa zglobovima na kojima se jasno vide šrafovi, služi kao jasna „izjava” kvaliteta. Kabl se zaista ne uvija, nije marketinški trik i deluje izuzetno izdržljivo. Pošto je namena, pre svega, slušanje muzike sa prenosnog uređaja, kabl će biti prekratak ako ikada poželite da MDR-100AA povežete sa računarom. Takođe, zbog prisustva četvoropolnog konektora, jer se na kablu nalazi mikrofon, i eventualni produžni kabl treba da bude odgovarajućeg tipa.

Pažnja posvećena detaljima ogleda se i u zvučnicima koji se jasno vide kroz mrežicu, što izgleda ubedljivo i „starinski” (u pozitivnom smislu). Kvalitet zvuka je impresivan, naročito što slušalice, kada govorimo o veličini, ne izgledaju kao da su u stanju da isporuče dovoljno dobar zvuk. Separacija tonova, jasan bas koji nije prenaglašen i nedostatak izobličenja zaista će vas „uvući” u muziku koju slušate, naravno i istaći sve nedostatke kompresovanog fajla. Naravno, nećemo da tvrdimo da se ovde radi o studijskim i/ili audiofilskim slušalicama, ali među kompaktnim modelima namenjenim pre svega „muzici u pokretu”, Sony MDR-100AAP spada u sam vrh. Sony reklamira ovaj model kao slušalice koje podržavaju zvuk visoke definicije i (očekivano) kao idealan saputnik njihovom High-Resolution Walkmanu nove generacije. Jedno je sigurno: kvalitetan zvuk možete da „izvučete” iz svakog iole pristojnog uređaja koji reprodukuje zvuk visoke definicije.

Kvalitet izrade i zvuka ovog modela ne bi trebalo da odbiju ni konzervativnije korisnike kojima se drečavo šarenilo ne uklapa u lični izgled i koji nemaju nameru da se ističu (na sreću, postoji crna verzija). Ono što može i hoće da odbije mnoge potencijalne korisnike je „porez na Sony”. Naime, ovaj model kvalitetom svakako zaslužuje veoma visoku cenu, ali preko dvesta evra, koliko ćete morati da izdvojite ako želite da ih kupite u Srbiji, čini hi nedostižnim za većinu.

Danilo LUKINOVIĆ

 
AMD Ryzen R5 1600X, R5 1500X; MSI B350 Tomahawk
MSI Radeon RX 580 Gaming X 8 GB
NZXT Manta
Samsung Client Edition PM871a 256 GB, CM871a 256 GB, CM871a 256 GB M.2; Adata SP580 240 GB, SU900 256 GB; Plextor PX-256M8PeY, PX-512M8PeGN M.2 2280 NVMe; San Disk Z400s M.2 2280 128 GB, X400 M.2 2280 512 GB, X400 M.2 2280 1 TB
Asus VT168H Touch
Dell Vostro 3568
Logitech Spotlight
iLuv Timeshaker Micro
Adata PV120 / PV150 Power Bank
iLuv Rainbow 7
Razer Nabu
Sony MDR-100AAP h.ear on Headphones
Šta mislite o ovom tekstu?
Kingston IronKey D300
TP-Link Archer C5400

Slušalice:
prečnik drajvera 40 mm, frekventni raspon 5-60.000 Hz, osetljivost 103 dB, impedansa 24 oma
Mikrofon:
omnidirekcioni, elektret kondenzatorski
Ostalo:
sklopive sušalice i odvojiv kabl za lakši transport, dužina kabla 1,2 m
Proizvođač:
Sony
Kontakt:
Josipović Trade
Home / Novi brojArhiva • Opšte temeInternetTest driveTest runPD kutakCeDetekaWWW vodič • Svet igara
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontaktSaradnjaOglasiPretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opšte teme
Internet
Test Drive
Test Run
PD kutak
CeDeteka
WWW vodič
Svet igara



Naslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera