TEST RUN<>
072017<><>

VidCutter 3.5.0

Video-frizer

Odsecanje neželjenih delova video-klipova se često uzima zdravo za gotovo. Pogotovo kada shvatite da akciju i nije baš tako jednostavno obaviti, kao što ste mislili. Kočnicu pritiska mnoštvo aktuelnih kodeka, lepeza različitih „nosećih” formata zapisa, ali i šuma standarda koji se smenjuju kao mesečeve mene. Ne zaboravite još jednu stvar – ceo posao valja obaviti bez rekompresije materijala u takozvanom direktnom režimu, koji ni na koji način ne utiče na parametre originalne datoteke.

VidCutter je program koji možda donosi odgovore na sva pitanja koja ste postavili kada je ovaj tip zadatka na meniju. U pitanju je multiplatformsko ostvarenje namenjeno korišćenju pod Windowsom, Linuxom i Mac OS X-om, za koji autorima ne morate da uplatite ni prebijene pare, a krasi ga i solidna podrška za različite formate zapisa. Ovo poslednje je možda i najvažnije, pogotovo kada znate da nije potrebno da se bakćete sa kodecima, filterima i ostalim džidža-bidžama.

Upravljački interfejs je ugodan i prepoznatljiv. Centralni deo radne forme zauzima preview prikaz, ispod kojeg je smeštena vremenska linija na kojoj se nalaze thumbnailovi gradivnih frejmova. Proces se obavlja po principu postavljanja graničnika, dok se po materijalu krećete kursorskim tasterima ili mišem. Program dozvoljava pomeranje sličicu po sličicu, što je više nego pohvalno i u radu je prilično hitar. Naravno, oslanja se na hardversku akceleraciju koja u znatnoj meri ubrzava i pojednostavljuje stvari. Nakon postavljanja početnog i krajnjeg markera, virtuelni klip odlazi na radnu listu, što znači samo jednu stvar: u pitanju je procesiranje iz „više pokušaja”, odnosno iz jednog klipa dozvoljeno je iseći neograničen broj odlomaka i na hard-disk ih snimiti iz jednog prolaza.

Po pritiskanju dugmeta Save Media, ne dobija se mogućnost izmene ama baš nijednog parametra, što pokazuje da je u pitanju alatka koja u obradi pristupa ne menja originalne parametre. Program automatski postavlja izlazni format koji odgovara originalnom materijalu i na pamet mu ne pada da pomene konverziju, promenu rezolucije ili nešto slično. Obratite pažnju na to da VidCutter po defaultu definisane klipove ne posmatra kao jedinke, već ih spaja u jedinstvenu celinu. To znači da se dobija potpuno novi video-klip sastavljen iz delova koje ste odabrali. Jednostavnim prevlačenjem po radnoj listi možete da im menjate redosled, a tek pošto posetite sekciju sa podešavanjima, otkrivate da je na meniju i njihovo čuvanje u izvornom obliku. U prevodu, svaki klip na radnoj listi može da se snimi pojedinačno, bez intervencije korisnika.

U sekciji sa podešavanjima nema mnogo toga pametnog i stvari su zadržane na jednostavnim postulatima. Tako, projekat možete da snimite i nastavite da radite na njemu kasnije, dozvoljeno je žonglirati između tamne i svetle teme interfejsa, definisati seek time, (de)aktivirati hardversku akceleraciju i to bi uglavnom bilo to. U realnom radu, VidCutter se dobro pokazao, tu i tamo je uspeo da nas počasti klipovima u kojima je vladao mrak, znao je i da uspori kretanje kroz gabaritnije klipove, ali su to stvarčice na koje smo naletali sporadično. Ukoliko vam je potreban program za brzo isecanje segmenata iz video-klipova, koji bez puno pametovanja stiže do rezultata, VidCutter možemo da preporučimo mirne duše. Za kraj želimo da napomenemo da VidCutter može da radi i sa audio-datotekama, ali je tu situacija daleko nepovoljnija. Na spisku podržanih nalaze se samo formati MP3, WAV, WMA, MP1 i MPA.

Vladimir PISODOROV

 
Microsoft Visual Studio 2017
ConceptDraw Office 4
Autodesk EAGLE 8.2.1
Edraw Max 8.7
O&O FileDirect
Saladin
Avant Browser 2017
FreeDriveC 1.0.2
Cacheman 10.10
D3DGear 5.0
VidCutter 3.5.0
Šta mislite o ovom tekstu?
System Mechanic 16.5.3
WifiInfoView 2.25
Cdrtfe 1.5.7
WebSite X5 Professional 13
3D Shadow 2.0
Bootable USB Test 1.4.0
Fraqtive 0.4.8
Extensity 1.3.0
Harry’s Filters 4.10
QuickLook 0.2
Shutdown Logger
Start – A Better New Tab 3.8.2

Tip:
video-obrada
Potrebno:
Windows, Linux, Mac OS X
Veličina:
62,6 MB
Cena:
besplatno
Adresa:
github .com /ozmartian /vidcutter
Home / Novi brojArhiva • Opšte temeInternetTest driveTest runPD kutakCeDetekaWWW vodič • Svet igara
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontaktSaradnjaOglasiPretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opšte teme
Internet
Test Drive
Test Run
PD kutak
CeDeteka
WWW vodič
Svet igara



Naslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera