TEST RUN<>
072017<><>

System Mechanic 16.5.3

Osamnaest mu je godina...

Besplatna verzija System Mechanica nema gotovo nijednu od naprednih funkcija koje ovaj program čine posebnim na polju alatki za čišćenje/optimizaciju sistema. Na svu sreću, to ne znači da uz njegovu pomoć nećete biti u situaciji da „sredite kuću” i napravite veliko spremanje, ali ćete ostati bez kućne pomoćnice koja reaguje čim vidi prljavštinu na podu.

ActiveCare je funkcija koja omogućava adresiranje problema u situacijama kada se računar ne koristi, odnosno kada program „vidi” da je korisnik napravio pauzu. Međutim, to nije jedina stvar bez koje se u besplatnoj verziji programa ostaje – gubite i mogućnost takozvanog LiveBoosta, koji je zadužen za tweakovanje sistemskih opcija svaki put kada System Mechanic „oseti” da je pokrenuta neka zahtevna aplikacija/igra i da je potrebno obezbediti dodatne konjske snage. Inače, program u realnom vremenu obavlja optimizaciju memorije, poseduje ugrađen booster mrežne konekcije, alatku za sigurnosno brisanje fajlova, modul za onemogućavanje pristupa i prikupljanje osetljivih podataka, Startup Optimizer koji „pretresa” boot sekvencu i garantuje brže podizanje sistema i tako dalje. Na raspolaganju imate barem tuce veoma korisnih funkcija kojima ćete lako naći primenu u praksi.

Najlepša stvar od svega je što program može da se koristi gotovo u as is formi, ali će napredni korisnici ceniti to što postoji mogućnost prilagođavanja radnih sposobnosti. Recimo, možete da odredite nakon kog perioda će se pokretati ActiveCare funkcija, da li će preduzete akcije biti vidljive korisniku ili ne, da li će se „napadnuti” fajlovi samo brisati ili „prepisivati” podacima kako njihovo vraćanje u život ne bi bilo moguće, koji formati datoteka će se smatrati đubretom, šta će se od registar itema izuzeti iz pretrage i još dosta toga. Kad smo već kod registra, funkcija SafetyNet zadužena je za vraćanje stvari u prethodno stanje i ponaša se kao napredna Undo funkcija, mada ju je moguće deaktivirati i na taj način izmene načiniti konačnim. Inače, program na uredan i pregledan način obaveštava korisnika kojim problemima treba da se posveti, a daje i grafičku reprezentaciju (preko „cajgera”) statusa sistema. Lepo izgleda...

No, da se vratimo onome šta program može da uradi za vas ako se odlučite da ga koristite u besplatnoj varijanti. Možemo da kažemo da se u tom režimu donekle ponaša kao CCleaner, jer donosi očekivan dijapazon mogućnosti. Zanimljivo je šta je sve sakriveno iza četiri kategorije, među kojima se nalaze dve vrste junk datoteka – internet i sistemske, potom problemi vezani sa registar bazom, kao i oni koji se dovode u vezu sa fragmentacijom hard-diska. Ništa o svemu tome ne morate da znate pošto će klik mišem na dugme Remove/Optimize rešiti sve vaše probleme. Ako baš želite, možete da steknete uvid u svaki od detektovanih itema i ako smatrate da nije potrebno da se pošalju u večna lovišta, tako nešto možete da sprečite. Priznajemo da je ponuda mršava i da je u pitanju pre proof of concept nego full ostvarenje, ali tako je kako je.

Uzevši sve u obzir, System Mechanic je jedno od najboljih ostvarenja u klasi. Nedavno je proslavio punoletstvo, a to dovoljno govori o tome kakav tim stručnjaka stoji iza njega kada ga toliko dugo održava u top formi. Nažalost, u besplatnoj varijanti je manje upotrebljiv, ali kada iskeširate lovu za registraciju, stvar se drastično menja i gusenica se pretvara u prelepog leptira. Program je moćan, optimizovan, jednostavan za korišćenje i ne preterano skup. Što je najlepše od svega, ne obećava čuda, a gotovo da ih pravi.

Vladimir PISODOROV

 
Microsoft Visual Studio 2017
ConceptDraw Office 4
Autodesk EAGLE 8.2.1
Edraw Max 8.7
O&O FileDirect
Saladin
Avant Browser 2017
FreeDriveC 1.0.2
Cacheman 10.10
D3DGear 5.0
VidCutter 3.5.0
System Mechanic 16.5.3
Šta mislite o ovom tekstu?
WifiInfoView 2.25
Cdrtfe 1.5.7
WebSite X5 Professional 13
3D Shadow 2.0
Bootable USB Test 1.4.0
Fraqtive 0.4.8
Extensity 1.3.0
Harry’s Filters 4.10
QuickLook 0.2
Shutdown Logger
Start – A Better New Tab 3.8.2

Tip:
optimizacija sistema
Potrebno:
Windows
Veličina:
34,5 MB
Cena:
besplatno
Adresa:
www .iolo .com /products /system -mechanic
Home / Novi brojArhiva • Opšte temeInternetTest driveTest runPD kutakCeDetekaWWW vodič • Svet igara
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontaktSaradnjaOglasiPretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opšte teme
Internet
Test Drive
Test Run
PD kutak
CeDeteka
WWW vodič
Svet igara



Naslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera