TEST RUN<>
072017<><>

WifiInfoView 2.25

WiFi u detalje

Mnogim korisnicima je ugrađeni WiFi skener u Windowsu sasvim dovoljan za obavljanje posla. Posle klika mišem na komandnu ikonicu u systrayu, dobijate spisak dostupnih pristupnih tačaka, grafički prikaz jačine signala i informaciju o tome da li je konekcija zaštićena šifrom ili je otvorena za „širu javnost”. Više podataka prosečnom korisniku nije ni potrebno, a oni nešto napredniji moraće da se oslone na third party aplikacije, u koje spada i WifiInfoView.

Ovo ostvarenje je posebno po tome što na hard-disku zauzima svega 350 kilobajta slobodnog prostora, ne zahteva instalaciju, besplatno je, a fercera pod svim aktuelnim verzijama Prozora. Na kraju, WifiInfoView se izuzetno jednostavno koristi, jer zapravo ni ne zahteva angažman korisnika. Dovoljno je da ga pokrenete kao i svaki drugi program i pred sobom ćete dobiti mnoštvo informacija. U ovom poslednjem grmu leži zec, s obzirom na to da program ne prestaje sa „šteketanjem” podataka, kao neki stari teleprinter. Za neke parametre ćete tek sada čuti (osim ako niste profesionalac), dok za neke nećete ni poverovati da se radi o podacima vezanim za WiFi konekciju. Dakle, jedino od vaše sposobnosti da rastumačite ono što je ispisano na ekranu zavisi da li ćete od WifiInfoViewa imati neke koristi ili ne.

Verovali ili ne, na raspolaganju je grandioznih 30 kategorija podataka. Sve se smešta u interaktivnu tabelu koju je moguće sortirati po bilo kojoj od postojećih kolona. Ne znamo da li uopšte ima smisla počinjati sa nabrajanjem kategorija, ali ovde ćete naći informacije i o proizvođačima i modelima rutera, MAC adresama, radnim frekvencijama, vrstama zaštite, maksimalnim brzinama rada, minimalnim i maksimalnim jačinama signala i tako dalje. Podaci se neprestano osvežavaju, a korisnik može da odabere jedan od četiri intervala refreshovanja. Ukoliko ne budete mogli da se izborite sa podacima, postoji mogućnost grupisanja informacija i njihovog filtriranja po nekom od 12 dostupnih modela, na primer, po jačini signala, maksimalnoj brzini, proizvođaču adaptera i tome slično. Podaci o selektovanim itemima sa liste mogu da se organizuju u obliku HTML izveštaja i snime na hard-disk, a podržano je još i kreiranje tekstualnih, CSV i XML komplemenata. Ukoliko u mašini imate više bežičnih adaptera, možete da odaberete koji od njih će se smatrati relevantnim za „skeniranje” podataka, možete da ograničite prikazivanje podataka samo za mreže koje su detektovane naznačen broj puta i tako dalje.

Fascinantno je sa kojom preciznošću i pedantnošću su autori programa pristupili njegovoj izradi. WifiInfoView sadrži sve, pa i više od onoga što će vam zatrebati u radu sa detektovanjem obližnjeg WiFi signala. Ako vam je ovako nešto bilo potrebno – uživajte, ako ste se uplašili „širine” ponuđenih podataka – produžite dalje do neke od alternativa. Na kraju ćemo napomenuti da WifiInfoView ne briljira na polju dizajna upravljačkog interfejsa, koji je morao da bude prilagođen modernim standardima.

Vladimir PISODOROV

 
Microsoft Visual Studio 2017
ConceptDraw Office 4
Autodesk EAGLE 8.2.1
Edraw Max 8.7
O&O FileDirect
Saladin
Avant Browser 2017
FreeDriveC 1.0.2
Cacheman 10.10
D3DGear 5.0
VidCutter 3.5.0
System Mechanic 16.5.3
WifiInfoView 2.25
Šta mislite o ovom tekstu?
Cdrtfe 1.5.7
WebSite X5 Professional 13
3D Shadow 2.0
Bootable USB Test 1.4.0
Fraqtive 0.4.8
Extensity 1.3.0
Harry’s Filters 4.10
QuickLook 0.2
Shutdown Logger
Start – A Better New Tab 3.8.2

Tip:
WiFi skener
Potrebno:
Windows
Veličina:
350 KB
Cena:
besplatno
Adresa:
www .nirsoft .net /utils /wifi _information _view .html
Home / Novi brojArhiva • Opšte temeInternetTest driveTest runPD kutakCeDetekaWWW vodič • Svet igara
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontaktSaradnjaOglasiPretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opšte teme
Internet
Test Drive
Test Run
PD kutak
CeDeteka
WWW vodič
Svet igara



Naslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera