PD KUTAK<>
022007<><>

MSN Emoticons Plus 3.2

Još jedan šareni dodatak za MSN

Rad na Internetu često zna da bude dosadan i u tim situacijama dobra muzika i četovanje pomažu da se situacija koliko-toliko poboljša. U jednom od prethodnih brojeva opisali smo najnoviju verziju Microsoftovog Instant Messengera, koja donosi znatna poboljšanja. Ipak, nekima minimalna grafička poboljšanja nisu dovoljna te se trude da pronađu alternativne dodatke kako bi svoj MSN načinili boljim i slikovitijim.

Jedan od tih dodataka je MSN Emoticons Plus. Njegova osnovna (i jedina) funkcija jeste da MSN obogati dodatnim smajlijima, to jest emocijama. Program je proizvod firme MSN Content Plus koja pored ovog dodatka nudi još nekoliko zanimljivih stvarčica vezanih za prolepšavanje najpoznatijeg instant mesindžera.

U ponudi se nalazi čak 3480 emocija i sigurni smo da će korisnici svih uzrasta pronaći one po svom ukusu. Tu je kompletna abeceda sa šarenim slovima, zatim velika kolekcija romantičnih, devojačkih, „šmekerskih”, pa čak i sportskih emocija. Program je krajnje jednostavne izrade i veoma je lak za korišćenje. Slike emocija se nalaze na serveru i njihovo preuzimanje se vrši direktno preko programa. Kada korisnik odabere željeni paket emocija, dovoljno je samo kliknuti na dugme install i emocije će biti ubačene u MSN.

Kolekcije emocija su, radi lakšeg snalaženja, razvrstane po tzv. tree (stablo) režimu koji je jako loše organizovan. Naime, nazivi stabla nisu odabrani po vrsti emocija, već svi imaju isto ime, samo je broj drugačiji (MSPE0074, MSPE0075, MSPE0076...). Ovo nije baš za pohvalu jer pored tolikog broja smajlija teško je pronaći neki zanimljiv na koji smo, na primer, naišli pre nekoliko dana. Druga mana ovog programa jeste to što nije moguće instalirati samo jednu emociju, već se mora ubaciti kompletna grupa koja ponekad sadrži i po petnaestak emocija. Zbog toga je uklanjanje nepoželjnih emocija iz grupe moguće jedino direktno iz MSN-a (kada su sve ubačene), i to manuelno.

Bojan NOVAKOVIĆ

 
CamStudio 2.0
MSN Emoticons Plus 3.2
Šta mislite o ovom tekstu?
Simply Calenders 4.7
Touch-It Virtual Keyboard 3.1
Quintessential Player 4.51.114
Complex Evolution 3.2.7
KeyText 3.04
GroupMail 5.1.036 Free Edition
Digital Diary 3.7
Shuric Scan 2.00 RC4
Winamp TV 1.9 beta 13

Potrebno:
Windows
Veličina:
3,63 MB (trial), 10 MB na HD
Cena:
20 dolara, proba 30 dana.
Adresa:
www .messengercontentplus .com /emoticons
Home / Novi brojArhiva • Opšte temeInternetTest driveTest runPD kutakCeDetekaWWW vodič • Svet igara
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontaktSaradnjaOglasiPretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opšte teme
Internet
Test Drive
Test Run
PD kutak
CeDeteka
WWW vodič
Svet igara



Naslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera