PD KUTAK<>
022007<><>

Simply Calenders 4.7

Napravite sopstveni kalendar

Početak godine je pravo vreme za poklanjanje i izradu kalendara. Na svakom koraku se mogu kupiti kalendari koji su lepi i atraktivni, ali ako želite da imate jedinstven kalendar ili da poklonite kalendar koji će sadržajem biti posvećen nekome, jedini način je da ga sami napravite. Tu dolazimo do programa koji se zove Simply Calenders.

On je zasnovan na gregorijanskom kalendaru, mada u sebi ima informacije o velikom broju drugih sistema za izračunavanje i prikaz vremena. Program dozvoljava potpuno prilagođavanje kalendara potrebama korisnika. Na raspolaganju stoji nekoliko desetina različitih šablona koji se odnose na dizajn kalendara, kao i veliki broj tekstualnih informacija i načina za označavanje bitnih datuma. Za naše podneblje je značajno što je podržana ćirilica tako da se kalendari mogu skoro u potpunosti prilagoditi našem pismu. Naglasak stoji na „skoro” jer ipak postoje delovi koji nam nisu prilagođeni u potpunosti. Na primer, iako postoji opcija prikaza pravoslavnih verskih događaja, to se odnosi na ruske, a ne na srpske praznike i sve informacije tog tipa biće napisane ruskom ćirilicom. Inače, podržano je više od pedeset različitih jezika pri čemu možete birati između klasičnog i dvojezičnog prikaza tekstualnih informacija u kalendaru koji trenutno pravite.

Simply Calenders možemo nazvati i večitim kalendarom. Njegov opseg prikaza godina kreće se od 1582. godine (te godine je usvojen gregorijanski kalendar), pa sve do 9999. godine. Pored pomenutih verskih događaja, u kalendare se mogu automatski upisati i značajni datumi za nekoliko desetina država (mi nismo na tom spisku), a dozvoljeno je i unošenje ličnih informacija kao što su rođendani ili neki drugi podsetnici. Kalendaru se mogu pridruživati i slike, a pored nekoliko offline formata dozvoljen je eksport u HTML format za publikovanje na Webu.

Pored uobičajenih mesečnih kalendara, Simply Calenders dozvoljava kreiranje godišnjih kalendara na jednoj stranici, nedeljnih kalendara, pa čak i finansijskih i akademskih kalendara, planera odnosno svih vrsta dokumenata koji su zasnovani na nekim vremenski bitnim informacijama. U okviru programa postoji i grafički editor u kojem se mogu napraviti ili doraditi grafički elementi kalendara. Naša preporuka je da ovaj deo programa zaobiđete i da obradu fotografija uradite u nekom specijalizovanom alatu.

Ako imate makar malo dizajnerskog smisla, Simply Calenders će vam omogućiti da na osnovu početnih šablona izradite veoma dopadljive kalendare. A ako posedujete i neki kvalitetniji štampač u boji, u kombinaciji sa kvalitetnim papirom, lako ćete napraviti atraktivan a jeftin novogodišnji poklon za svoje prijatelje.

Branislav BUBANJA

 
CamStudio 2.0
MSN Emoticons Plus 3.2
Simply Calenders 4.7
Šta mislite o ovom tekstu?
Touch-It Virtual Keyboard 3.1
Quintessential Player 4.51.114
Complex Evolution 3.2.7
KeyText 3.04
GroupMail 5.1.036 Free Edition
Digital Diary 3.7
Shuric Scan 2.00 RC4
Winamp TV 1.9 beta 13

Potrebno:
Windows
Veličina:
11,14 MB (demo), 13,06 MB na HD
Cena:
25 dolara
Adresa:
www .skerryvoresoftware .com /SimplyCalenders
Home / Novi brojArhiva • Opšte temeInternetTest driveTest runPD kutakCeDetekaWWW vodič • Svet igara
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontaktSaradnjaOglasiPretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opšte teme
Internet
Test Drive
Test Run
PD kutak
CeDeteka
WWW vodič
Svet igaraNaslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera