PD KUTAK<>
112009<><>

ThunderBrowse 3.2.6.5

Mail klijent kao web browser

Iako veoma dobar, Thunderbird ipak nije toliko popularan kao mail klijent na našim prostorima. Jedna od njegovih prednosti je mogućnost proširivanja funkcionalnosti na isti način kao što se to može uraditi i sa Firefoxom (uostalom, oni dolaze iz iste kuhinje).

ThunderBrowse je ekstenzija koja omogućava da se Thunderbird pretvori u neku vrstu web browsera. Instalacijom ThunderBrowsea klik na neki link neće prouzrokovati otvaranje novog prozora sa web čitačem, već će se sadržaj stranice prikazati u okviru samog mail klijenta. Moramo da priznamo to da ekstenzija odlično obavlja posao za koji je namenjena. Linkovi se mogu otvoriti u postojećem ili novom tabu, a ukoliko se baš ukaže potreba, uvek možete pozvati i pravi browser.

Funkcije u ovoj ekstenziji maksimalno su pojednostavljene, ali su sasvim dovoljne za pregled stranica. ThunderBrowse u suštini i nije namenjen tome da bude osnovni browser, pa je stoga i razumljiva odluka autora da implementira samo osnovne funkcionalnosti. Neke stvari na koje smo navikli ipak postoje, recimo, sistem za izlistavanje ranije posećenih stranica koje se poklapaju sa započetim unosom u adresnom polju.

ThunderBrowse ne pridržava se u potpunosti standarde koje je propisao W3C. Na primer, nije prošao Acid2 test, a na Acid3 testu dobio je 52 od mogućih 100 poena. Prednost ThunderBrowsea jeste u tome što donosi brz i jednostavan način za pregled linkova pristiglih u mailovima i on taj posao odlično obavlja.

Branislav BUBANJA

 
Coolector 2.56
FreeDBGrabber 2.16
ChromePlus 1.2.5.0
MP3 Quality Modifier 1.13
Periodic Table Classic 3.8.1
Face Smoother 2.0
BlueScreenView 1.11
ThunderBrowse 3.2.6.5
Šta mislite o ovom tekstu?
Seamless Border 2
FootieFox 2.1.7
Aviary Screen Capture 0.8.6

Potrebno:
Windows, Mozilla Thunderbird
Veličina:
245 KB, 596 KB na HD-u
Cena:
ekstenzija je besplatna
Adresa:
www .thunderbrowse .com
Home / Novi brojArhiva • Opšte temeInternetTest driveTest runPD kutakCeDetekaWWW vodič • Svet igara
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontaktSaradnjaOglasiPretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opšte teme
Internet
Test Drive
Test Run
PD kutak
CeDeteka
WWW vodič
Svet igara



Naslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera