KOMPJUTERI I FILM<>
112014<><>

Filmovi, ukratko

Hunger Games

Ekranizacija ultrapopularne trilogije knjiga „Igre gladi” Suzane Kolins nastavlja se filmom „The Hunger Games: Mockingjay – Part 1”. Kao što ste mogli da pretpostavite na osnovu naslova, treća knjiga u seriji podeljena je u dva filma. Prvi deo moći ćemo da vidimo ove, a drugi sledeće jeseni. Priča se nastavlja na događaje iz filma „Catching Fire”. Nakon što su njeni saborci prekinuli sedamdeset pete Igre, Ketnis se budi u Trinaestom okrugu gde pokret otpora sprema revoluciju protiv Kapitola. Kompjuterski efekti za film podeljeni su između studija Double Negative, Moving Picture Company, Scanline VFX, Gentle Giant, Lola i Rising Sun Pictures.

Saving Santa

 
Kao svake godine kada se približimo zimi, pred nama su filmovi o Deda Mrazu. Indijski studio Prana, poznat po saradnji sa kompanijom Dizni i filmovima kao što su serijal o Zvončici ili „Avioni” ovaj put se udružio sa britanskom kompanijom Gateway Films. Plod te saradnje je 3D animirana novogodišnja komedija „Saving Santa”. Junak ove priče je Bernard D. Elf, naizgled običan vilenjak koji pomaže Deda Mrazu. Kada nevaljali Nevil ukrade magičnu kuglu pomoću koje Deda Mraz uspeva da isporuči sve igračke na vreme. Bernard i njegovi prijatelji moraće i sami da se upute na vremensko putovanje i spasu Deda Mraza u dva različita vremenska perioda. Likove tumače Martin Frimen, Tim Kari, Noel Klark, Tim Konvej i Džoan Kolins.

Rajsko putovanje

Mališani su mogli da pogledaju dansko-švedsku animiranu koprodukciju „Rajsko putovanje” na nedavno održanom 10. Kids festu. Od dvadesetog novembra, ova priča o malom hrabrom zecu stiže i na redovan bioskopski repertoar, naravno u sinhronizovanoj verziji. Johan je mali zeka koji živi u sigurnosti očevog broda, pomaže u uzgoju povrća i pomoću poruka u boci pokušava da kontaktira svoju izgubljenu majku. Jednog dana, dok je otac odsutan, Johan preko brodske radio stanice dobija tajanstvenu poruku koja će da ga natera da napusti bezbednost svog doma. Dok sledi tragove koji ga vode ka rešenju misterije, Johan će morati da se sukobi sa najmoćnijom silom na svetu. Režiju potpisuje Esben Toft Jakobsen

Dragan KOSOVAC

 
 TRŽIŠTE
Podela kompanije HP

 PRIMENA
Računari poslednje tri decenije (2)

 NA LICU MESTA
Microsoft Sinergija 14, hotel Crowne Plaza, Beograd, 20-23. oktobar
SBB prezentacija, Telepark Testing Room, 23. oktobar
Najava; JobFair 14, Zgrada tehničkih faluteta, 3-4. novembar
Konferencija Intel Technology Days 2014, hotel Falkensteiner, 15. oktobar
Najava: Četvrti Hackathon, Prostorije Nordeusa, 13. decembar
Epson prezentacija, Beogradski Sajam, 16. okobar
Dodela IT Awards 2014, studio emisije Polarotor, 21. oktobar

 KOMPJUTERI I FILM
Penguins of Madagascar
Interstellar
Filmovi, ukratko
Šta mislite o ovom tekstu?

 DOMAĆA SCENA
Predstavljamo: Saga

 SERVIS
Povećanje Wi-Fi dometa

 VREMENSKA MAŠINA
Ravni ekrani i srušeni mostovi

 PRST NA ČELO
Kloniranje proseka

 GOST KOLUMNISTA
Vladimir PRELOVAC
Vladimir PISODOROV
Home / Novi brojArhiva • Opšte temeInternetTest driveTest runPD kutakCeDetekaWWW vodič • Svet igara
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontaktSaradnjaOglasiPretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opšte teme
Internet
Test Drive
Test Run
PD kutak
CeDeteka
WWW vodič
Svet igara



Naslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera