TEST RUN<>
082015<><>

Icecream Ebook Reader 1.67

Čitanje elektronskih knjiga

Šta može da nas, u ovim (pre)toplim danima, bolje rashladi od jednog dobrog sladoleda? Možda sladoled dok čitamo neku dobru knjigu na plaži? Preporučujemo dva-u-jedan, Icecream Ebook Reader koji je virtuelni sladoled za čitanje virtuelnih knjiga. To je dobro osmišljen program koji je sposoban da se izbori sa najpoznatijim ebook formatima kao što su EPUB, FB2, PDF i MOBI, a može da se upotrebi i za čitanje stripova u CBR i CBZ formatima.

Osim za čitanje, Icecream Ebook Reader može da posluži i kao program za katalogizaciju knjiga. On u sebi čuva kompletnu biblioteku elektronskih knjiga, zajedno sa bookmarksima i pozicijama čitanja svake pojedinačne knjige. Knjige se u biblioteci čuvaju u tabelarnom ili grafičkom obliku (kroz prikaz njihovih naslovnih stranica).

Program je maksimalno prilagođen korisnicima, bilo da za čitanje koriste računar ili tablet zasnovan na Windows operativnom sistemu. Prikaz knjige moguć je u okviru prozora ili preko celog ekrana, uz tri načina ispisa teksta – dnevni i noćni mod (crna slova na beloj podlozi i obrnuto), kao i takozvani Sephia mod, sa žućkastom pozadinom koja pomalo asocira na starinski, požuteli papir.

Ako se koristi landscape mod prikaza (što je kod računara praktično jedini mod (ukoliko nemate monitor sa pivot funkcijom), tekst može da bude prikazan u jednoj ili dve kolone. U takvoj situaciji preporučujemo upotrebu dve kolone, jer olakšava čitanje, a i podseća na klasičnu knjigu. U portret modu, na tabletima, prirodnije je da se prikazuje samo jedna kolona teksta. Veličina fonta podešava se veoma lako, pa se lako pronalazi optimalna veličina slova za svakog korisnika. Ukoliko knjiga ima definisana poglavlja, ona su lako dostupna i obezbeđuju jednostavno pozicioniranje. Okretanje stranica (na računaru) ostvaruje se upotrebom miša i to skrolovanjem točkića ili klikom na levu ili desnu ivicu stranice (u zavisnosti od toga da li želite da se vratite unazad ili idete na sledeću stranicu). Naravno, dozvoljena je i pretraga koja će izlistati sve pasuse u kojima se nalazi tražena reč ili izraz, što pored bookmarksa predstavlja još jedan zgodan način za pristup tačno određenoj lokaciji unutar knjige.

Ukoliko ste ljubitelj pisane reči u elektronskom obliku, vrlo brzo ćete shvatiti kolike su prednosti ovakvog načina čitanja knjige u odnosu na Word dokumente ili PDF-ove. Bolja prilagođenost korisniku i veća fleksibilnost predstavljaju pravu preporuku da svoju elektronsku biblioteku iz pomenutih formata konvertujete u neki od ebook formata podržanih od strane Icecream Ebook Readera.

Branislav BUBANJA

 
Windows 10 TH1 Enterprise 10240
Icecream Ebook Reader 1.67
Šta mislite o ovom tekstu?
Empty Folder Finder 1.3.1
Yet Another Cleaner 6.6
Eagle Mode 0.89
Apowersoft Phone Manager 2.4.6
puush
VDownloader 4.1
CloneApp 1.05
ExeWatch 1.34
Kickass Undelete 1.5.2
PolyBrowser 2.0
Impressive 0.11
PDF To DjVu GUI 2.5
Imagina 1.9
WordPress Zero Spam 2
Desktop Movie 2.5.1
4K Downloader 4.0.9
Firefox Showcase 0.9.5
Font Finder 1.1.1.1
LoneColor 3.0
PinMe! 0.8a
Fatkun Batch Download Image 2.5

Potrebno:
Windows
Veličina:
17,63 MB, 55,94 MB na HD-u
Cena:
besplatno
Adresa:
icecreamapps .com /Ebook -Reader
Home / Novi brojArhiva • Opšte temeInternetTest driveTest runPD kutakCeDetekaWWW vodič • Svet igara
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontaktSaradnjaOglasiPretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opšte teme
Internet
Test Drive
Test Run
PD kutak
CeDeteka
WWW vodič
Svet igara



Naslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera