TEST RUN<>
082015<><>

Empty Folder Finder 1.3.1

Istrebljivač praznih direktorijuma

Nema ništa gore od aljkavih deinstalacionih rutina koje za sobom ostavljaju krš i lom. Doduše, postoji još jedna stvar od koje se pedantnim korisnicima Windowsa diže kosa na glavi – prazni direktorijumi. Oni se po sistemu šire kao zarazna bolest, a najgore od svega je to što ćete ih detektovati slučajno, jer ni u najluđim snovima ne očekujete da ćete ih naći na disku nakon obavljene deinstalacije programa.

Empty Folder Finder je program koji će posao lociranja praznih direktorijuma obaviti umesto vas i nakon skeniranja sistema ponuditi njihovo uklanjanje. Pod lupu mogu da se stavljaju čitave particije ili određeni, „noseći” direktorijumi, a valja istaći da u slučaju gabaritnijih diskova i sistema popunjenih podacima proces ume da potraje prilično dugo (duže od 10 minuta). Nakon okončanja postupka, pred korisnikom se pojavljuje lista u kojoj se nalaze smešteni svi pronađeni prazni direktorijumi, zajedno sa putanjama do fizičkih lokacija na disku. Preko opcije Open označeni direktorijum može da se otvori u Windows Exploreru kako biste stekli dodatni uvid i prikupili još koju informaciju. Brisanje se obavlja preko dugmeta Delete i to bez ikakvog upozorenja. Budite posebno oprezni jer Empty Folder Finder ne šalje obrisano u kantu za otpatke već podatke dezintegriše na licu mesta. Inače, nije omogućeno grupno brisanje itema, već isključivo pojedinačnih direktorijuma i to može biti problem u slučaju velikog broja pronađenih praznih lokacija. Pogotovo što listu rezultata nije moguće snimiti i bistriti je parcijalno, iz nekoliko „prolaza”.

Ovaj program iz gomile drugih ne izdvaja jednostavan upravljački interfejs i krajnje sveden sistem korišćenja (iako ga ne sporimo). Naime, Empty Folder Finder u pretragu može da uključi i direktorijume koji nisu skroz prazni, već sadrže određen broj podataka. Upravo to je stvar koja je potrebna za neutralisanje brljotina koje prave mušičave deinstalacione rutine. Tako, korisnik može da odredi maksimalan broj datoteka u odredišnom direktorijumu kako bi ga program smatrao „praznim”. Na primer, svi direktorijumi sa pet i manje datoteka smatraće se spremnim za brisanje. Dodatno je moguće postaviti i granicu u veličini direktorijuma koja se izražava megabajtima – svi direktorijumi manji od 1 MB (recimo), stavljaju se na listu za odstrel. Konačno, programu je moguće reći i da pretrese fajlove na koje eventualno naiđe u skeniranim direktorijumima. Ako se tamo nađu isključivo ekstenzije koje je korisnik definisao (INI, CFG, NFO, TXT, LOG...), direktorijum je spreman za brisanje.

Iako je jednostavan i podesiv po pitanju definisanja uslova pretrage, Empty Folder Finder treba koristiti sa dozom opreza. U suštini, to je savet koji dajemo za sve programe koji „prčkaju” po sistemu, a ne nude mogućnost vraćanja stanja na staro. A upravo je to slučaj i sa ovim ostvarenjem. Drugih zamerki nemamo, osim toga da je autor mogao da ostavi i mogućnost snimanja podešavanja.

Vladimir PISODOROV

 
Windows 10 TH1 Enterprise 10240
Icecream Ebook Reader 1.67
Empty Folder Finder 1.3.1
Šta mislite o ovom tekstu?
Yet Another Cleaner 6.6
Eagle Mode 0.89
Apowersoft Phone Manager 2.4.6
puush
VDownloader 4.1
CloneApp 1.05
ExeWatch 1.34
Kickass Undelete 1.5.2
PolyBrowser 2.0
Impressive 0.11
PDF To DjVu GUI 2.5
Imagina 1.9
WordPress Zero Spam 2
Desktop Movie 2.5.1
4K Downloader 4.0.9
Firefox Showcase 0.9.5
Font Finder 1.1.1.1
LoneColor 3.0
PinMe! 0.8a
Fatkun Batch Download Image 2.5

Potrebno:
Windows
Veličina:
505 KB na HD-u
Cena:
besplatno
Adresa:
translucency .us /Downloads .shtml
Home / Novi brojArhiva • Opšte temeInternetTest driveTest runPD kutakCeDetekaWWW vodič • Svet igara
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontaktSaradnjaOglasiPretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opšte teme
Internet
Test Drive
Test Run
PD kutak
CeDeteka
WWW vodič
Svet igara



Naslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera