TEST RUN<>
082015<><>

puush

Grebovanje i deljenje snimaka ekrana

Kako se dolazi do snimaka ekrana pod operativnim sistemom Windows već i vrapci na granama znaju. Korisniku samo ostaje da se odluči da li akciju želi da izvodi kontinuirano ili povremeno. U prvom slučaju, dobro je instalirati neku alatku namenjenu tom poslu, dok se u drugom slučaju sve može rešiti ’Print Screen’+ Paste metodom, uz korišćenje bilo kojeg programa za obradu slika. Popularizacijom društvenih mreža i povećanom potrebom za deljenjem informacija na svetlost dana pojavila se i potreba za brzim deljenjem screenshotova, gde nijedan od predočenih načina ne ispunjava kriterijume.

Upravo zbog toga se na softverskoj pijaci pojavio puush, program minimalističkog dizajna i još minimalnijih hardverskih zahteva. Svrha njegovog bivstvovanja je da „čuči” u systrayu i čeka znak korisnika kako bi snimio sadržaj ekrana. S obzirom na to da je namenjen brzom hvatanju sadržaja, program ne nudi manevarski prostor kao neke od perjanica u žanru, a ne sadrži gotovo nijednu prateću funkcionalnost ili obradnu alatku koje se po defaultu uključuju u ostvarenja iz klase. Umesto toga, moguće je snimiti sadržaj aktivnog ekrana, slobodoručno definisane regije ili čitavog ekrana. Sve to preko kombinacije tastera koju sami definišete. Ovde ste već pomislili da puush nema veliku upotrebnu vrednost, pošto je sve ovo viđano na milion različitih načina još pre 15 godina, ali čekajte...

Svaki put kada pritisnete „vruću kombinaciju” tastera snimak ekrana koji ste načinili uploaduje se u oblak. Da stvar bude još zanimljivija, iznad komandne ikonice programa u systrayu iskače obaveštenje o uspešno obavljenom poslu uz link ka sveže uskladištenom materijalu. Link je već kopiran u clipboard i sve što treba dalje da uradite je da ga „nalepite” u email poruku, chat prozorče, status polje na Facebooku i vi ste posao završili. Jednostavno da jednostavnije ne može biti, a tako funkcionalno i korisno. Naravno, da bi opisana akcija bila izvodljiva potrebno je da na oficijelnoj strani programa otvorite besplatan nalog i povežete ga sa programom. Sve se svodi na upisivanje aktivne email adrese i određivanje pristupne šifre. Na raspolaganje dobijate čak 200 MB skladišnog prostora na neograničen vremenski period, a jedino morate da povedete računa da pojedinačna uploadovana datoteka ne sme biti veća od 20 MB. Uplatom 15 „zelenih novčanica” na račun autora programa, obezbeđujete mogućnost uploadovanja datoteka veličine do 250 MB i neograničen skladišni prostor. Nažalost, ukoliko želite da sačuvate ovakvu privilegiju, uplatu ćete morati da vršite na godišnjem nivou.

Sekcija sa podešavanjima krije nekoliko zanimljivih mogućnosti. Možete da odaberete da li želite da se slike uploaduju u PNG ili JPG formatu, dozvoljeno je pravljenje i lokalnih kopija načinjenih screenshotova – u direktorijum koji sami odaberete, pa je čak moguće vršiti uploadovanje datoteka sa hard-diska u online bazu. Ovo potonje se obavlja preko kontekstualnog menija i dostupno je iz bilo kog fajl-menadžera.

Vladimir PISODOROV

 
Windows 10 TH1 Enterprise 10240
Icecream Ebook Reader 1.67
Empty Folder Finder 1.3.1
Yet Another Cleaner 6.6
Eagle Mode 0.89
Apowersoft Phone Manager 2.4.6
puush
Šta mislite o ovom tekstu?
VDownloader 4.1
CloneApp 1.05
ExeWatch 1.34
Kickass Undelete 1.5.2
PolyBrowser 2.0
Impressive 0.11
PDF To DjVu GUI 2.5
Imagina 1.9
WordPress Zero Spam 2
Desktop Movie 2.5.1
4K Downloader 4.0.9
Firefox Showcase 0.9.5
Font Finder 1.1.1.1
LoneColor 3.0
PinMe! 0.8a
Fatkun Batch Download Image 2.5

Potrebno:
Windows, Mac OS X
Veličina:
1 MB, 1,6 MB na HD-u
Cena:
besplatno
Adresa:
puush .me
Home / Novi brojArhiva • Opšte temeInternetTest driveTest runPD kutakCeDetekaWWW vodič • Svet igara
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontaktSaradnjaOglasiPretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opšte teme
Internet
Test Drive
Test Run
PD kutak
CeDeteka
WWW vodič
Svet igara



Naslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera