TEST RUN<>
082016<><>

Program4Pc Video Converter Pro 9.1.1

Visoka klasa

Dok čitate tehničke specifikacije ovog programa, prosto vam dođe da se zapitate kako do sada niste čuli za njega. Tu je podrška za preko 300 različitih multimedijalnih formata, datoteke mogu da se „pretabavaju” čak iako se nalaze u 4K rezoluciji, na raspolaganju imate i osnovne obradne alatke, video-klipove možete da dovlačite iz online univerzuma, tu je i podrška za izradu slideshow prezentacija...

Iako sadržaj pakuje gusto kao Sport Bilijeva torba, Video Converter Pro ne da nije natankovan bespotrebnim opcijama, već vas na prvi pogled zapanjuje čistim i preglednim upravljačkim interfejsom. Podržano je batch procesiranje, a fajlovi se na radnu listu dodaju preko Add dijaloga koji je podeljen na čak pet kategorija: Add Video, Add Audio, Add DVD, Add Photo i Add URL. U isto vreme može da se radi sa raznorodnim materijalom, što znači da se na listi mogu naći i video-klipovi i slike i audio-datoteke. U zavisnosti od učitanog materijala, program prilagođava dostupne opcije, a neke od njih postaju odmah vidljive na samoj radnoj listi (na svojevrsnoj radnoj traci). Na primer, video-klipovi predstavljeni su thumbnailovima i ponuđena je opcija da dodajete tekstualne datoteke koje sadrže prevode, odnosno dodatne nosioce zvuka. Klipove je dozvoljeno reprodukovati iz samog programa, pošto postoji ugrađen plejer namenjen za tu svrhu. Međutim, primetićete da za svaki item sa liste, na kraju trake, postoji opcija Edit. Njenim pozivanjem otvara se more obradnih alatki preko kojih možete fino da tweakujete izlazni rezultat. Dostupne opcije podeljene su u pet oblasti i jasno razdvajaju rad sa slikom, zvukom, odnosno prevodima. Neke stvari su nas prijatno iznenadile – omogućeno je implementirati specijalne grafičke efekte preko slike, zvučnoj komponenti može da se menja karakter preko desetokanalnog grafičkog ekvilajzera, na meniju je i menjanje formata slike, rotiranje, flipovanje i kropovanje slike i slično. S druge strane, Trim opcija nas nije oduševila jer dozvoljava postavljanje samo početnog i krajnjeg markera i ne podrazumeva odsecanje neželjenih delova materijala u prolazima. Isto tako, rad sa titlovima se svodi na odabir eksterne tekstualne datoteke, što znači da nedostaje pozicioniranje ispisa na ekranu, promena boje i tipa fonta i, što je najznačajnije, podešavanje kodne stranice. S obzirom na to da je program po kategorizaciji video-konverter, ostale tipove multimedijalnih datoteka ne možete da obrađujete sa toliko slobode, pa je u slučaju audio-numera moguće samo trimovanje, dok slike iz nekog razloga uopšte nismo mogli da učitamo na radnu listu.

Kada je obrada završena i radna lista poprimi konačan oblik, možete da se bacite na konvertovanje. Obratite pažnju na donju ivicu ekrana jer se tamo nalazi traka sa radnim profilima. Na raspolaganju su tableti, mobilni telefoni, pametni televizori, igračke konzole i slično. Odabirom neke od kategorija otvara se novi ekran gde birate konkretan uređaj iz kategorije. Ima ih na stotine i podeljeni su po proizvođačima, tako da je izuzetno lako pronaći model koji vas zanima. Iluzorno je ulaziti u nabrajanje svih podržanih profila i mnogo je važnije napomenuti da se izlazne datoteke mogu prilagoditi i opštim namenama. Tako je dovoljno „reći” programu da želite da obavite video-konverziju i sa spiska podržanih formata (MP4, MOV, AVI, MPG, WMV, MKV, WEBM, GIF, 3GP, ASF, OGV, VOB, TS, DV...) odabrati onaj koji vam najviše odgovara. Dobićete spisak radnih šablona prilagođenih za dobijanje različitih rezolucija i različitih kvaliteta. Identično je i u slučaju audio-komponenti, uz napomenu da su podržani formati: MP3, WAV, OGG, WMA, M4A, AAC, AMR , MP2, AC3, FLAC, MKA, AU, AIF, M4B i M4R. Očigledno, podrška bez kompromisa. S obzirom na neverovatan broj podržanih formata i konkretnih modela uređaja, autori su uradili odličnu stvar i u program ugradili Search rutinu koja će za tili čas pronaći traženi format. Stvar u neku ruku podseća na Search rutinu iz potonjih verzija Windowsa i rezultate vraća u tekstualnom i grafičkom režimu.

Video Converter Pro materijal može da spremi i u obliku pogodnom za reprodukciju sa klasičnih DVD-ova. Za tu namenu predviđena je jednostavna sekcija za autorizaciju sadržaja koja čak nudi i izradu komandnih menija. Kvalitet izlaznog materijala automatski može da se prilagodi kapacitetu diska na koji želite da obavite narezivanje, mada kreacija može da se snimi u okviru VIDEO_TS direktorijuma ili „zapakuje” u klasičnu ISO „sliku”. Ukoliko spremate video-klipove za objavljivanje na netu, Video Converter Pro vam i tu može pomoći. Postoje profili za Facebook, YouTube, Twitter, HTML5, Vimeo, Dailymotion...

Program oduševljava izuzetnom organizacijom, jednostavnim korišćenjem i nestvarnim brojem podržanih formata. Ni u jednom momentu ne pokušava da bude ono što nije, mada nudi i neke bonus mogućnosti koje ne viđamo nužno u drugim ostvarenjima iz klase. Problemi? Ima ih i ako izuzmemo sitnije rupe na putu koje smo već pomenuli, kamen spoticanja može da bude to što ne postoji podrška za izradu sopstvenih radnih profila, pa čak ni za izmenu postojećih. Ako u šumi ponuđenih rešenja ne pronalazite ono koje vam treba, sva je prilika da posao nećete uspeti da završite u ovom programu, pošto autori nisu predvideli mešanje korisnika u izbor kodeka, određivanje broja prolaza prilikom konverzije, podešavanjem bitratea i druženje sa ostalim „tehnikalijama”. To može, ali i ne mora, da bude tačka prekida jer Video Converter Pro pokriva kompletan dijapazon formata, uređaja, kodeka i njihovih međusobnih iteracija.

Vladimir PISODOROV

 
Deluge 1.3.12, BitComet 1.41, Tixati 2.43, Transmission 2.92, FrostWire 6.3.2, qBitTorrent 3.3.5
Autodesk AutoCAD 2017
All Browsers Memory Zip 1.5.7
Program4Pc Video Converter Pro 9.1.1
Šta mislite o ovom tekstu?
KCleaner 3.1
FastStone MaxView 3.0
Open Visual Traceroute 1.6.3
DiskDigger 1.9.8
SoftPerfect Network Scanner 6.1.7
ReaConverter 7 Pro
TamoSoft Throughput Test
CryptoForge 5.1.0
Windows ISO Downloader 3.04a
Core Temp 1.1
Calendar and Countdown
ExeProperties
Legoaizer 4.0
Topaz InFocus
Unmask
Stand-Bye! 0.6.0
PrintMyFonts 16.7.13
Viveza 2

Tip:
video-konverter
Potrebno:
Windows
Veličina:
33,1 MB (demo), 132,3 MB na HD-u
Cena:
40 dolara
Adresa:
www .program4pc .com
Home / Novi brojArhiva • Opšte temeInternetTest driveTest runPD kutakCeDetekaWWW vodič • Svet igara
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontaktSaradnjaOglasiPretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opšte teme
Internet
Test Drive
Test Run
PD kutak
CeDeteka
WWW vodič
Svet igara



Naslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera