TEST RUN<>
082016<><>

DiskDigger 1.9.8

U potrazi za podacima

Na samo 1,1 megabajta prostora nalazi se moćan program za povraćaj slučajno izbrisanih podataka. Odmah po pokretanju, DiskDigger korisnika pozdravlja spiskom prepoznatih uređaja sa kojih može da da povrati podatke. Treba reći da je u pitanju portabilna alatka koja podatke uspešno vadi sa FAT, NTFS i exFAT particija, a snalazi se i sa virtuelnim „slikama” diskova, odnosno formatima VHD i VDI. Opremljena je algoritmima za prepoznavanje gotovo svih tipova datoteka, mada prednjače multimedijalni zapisi i dokumenti. Važno je pomenuti i to da DiskDigger ne pravi veliku razliku između hard-diskova, USB „fleški” i optičkih medijuma.

Nakon što se odabere uređaj ili naročiti image fajl, pred korisnikom se pojavljuje izbor načina skeniranja. Postoje dve opcije: Dig Deep i Dig Deeper. U prvom slučaju reč je o sistemu namenjenom povraćaju nedavno obrisanih datoteka i video-klipova, dok se u drugom slučaju radi o metodi koja je primerenija pronalaženju manje gabaritnih fajlova i slika. Takođe, u prvom slučaju se ne obavlja skeniranje praznog prostora na odredišnom uređaju, dok se u drugom slučaju skenira čitav dostupan kapacitet. U sledećem koraku programu je potrebno reći koje tipove datoteka prioritetno traži, a na meniju je bogat izbor formata slika, audio-video zapisa, dokumenata i ostalih vrsta fajlova. Dig Deeper režim rada podrazumeva i da se može odrediti početna pozicija skeniranja, baš kao i opcija koja će sprečiti upadanje programa u „mrtvu petlju” ukoliko naiđe na loše sektore. Inače, prethodni korak kod metode Dig Deep ne postoji, već se na ekranu odmah po pritiskanju dugmeta Next pojavljuje spisak pronađenih datoteka. Materijal koji može da se spase označava se zelenom bojom, a na raspolaganju je i svojevrsni preview na osnovu kojeg možete da zaključite o kom tipu datoteka je reč.

Za dobijanje rezultata u Dig Deeper režimu rada čeka se znatno duže. Program automatski razvrstava pronađene datoteke po kategorijama i za njih otvara pojedinačne tabove. Međutim, Dig Deeper nije u mogućnosti da vrši povraćaj originalnih imena datoteka već rezultate označava sektorima i veličinom. Preview režim je zato od izuzetnog značaja, pogotovo kod detekcije slika i MP3 numera. U prvom slučaju moguće je pogledati sliku, dok se u drugom slučaju prezentuju podaci iščupani iz ID3 tagova.

Dok se malo ne naviknete na zakonitosti uključenih režima rada, korišćenje DiskDiggera može da stvori određene probleme. Potezi koje korisnik treba da načini podeljeni su po koracima, pa to olakšava stvari, a ono što će vas sigurno oduševiti je količina podataka koje program uspeva da izvuče na svetlost dana. Kvalitet u ovom slučaju dolazi sa odgovarajućom cenom, koja je ipak zanemarljiva u odnosu na ono što se njegovim korišćenjem dobija.

Vladimir PISODOROV

 
Deluge 1.3.12, BitComet 1.41, Tixati 2.43, Transmission 2.92, FrostWire 6.3.2, qBitTorrent 3.3.5
Autodesk AutoCAD 2017
All Browsers Memory Zip 1.5.7
Program4Pc Video Converter Pro 9.1.1
KCleaner 3.1
FastStone MaxView 3.0
Open Visual Traceroute 1.6.3
DiskDigger 1.9.8
Šta mislite o ovom tekstu?
SoftPerfect Network Scanner 6.1.7
ReaConverter 7 Pro
TamoSoft Throughput Test
CryptoForge 5.1.0
Windows ISO Downloader 3.04a
Core Temp 1.1
Calendar and Countdown
ExeProperties
Legoaizer 4.0
Topaz InFocus
Unmask
Stand-Bye! 0.6.0
PrintMyFonts 16.7.13
Viveza 2

Tip:
povraćaj podataka
Potrebno:
Windows, Linux
Veličina:
377 KB (demo), 1,1 MB na HD-u
Cena:
15 dolara
Adresa:
www .diskdigger .org
Home / Novi brojArhiva • Opšte temeInternetTest driveTest runPD kutakCeDetekaWWW vodič • Svet igara
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontaktSaradnjaOglasiPretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opšte teme
Internet
Test Drive
Test Run
PD kutak
CeDeteka
WWW vodič
Svet igara



Naslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera