TEST RUN<>
082016<><>

Windows ISO Downloader 3.04a

ISO pronalazač

Da li znate još nekog ko za instalaciju Windowsa ili Officea koristi optičke medijume? Čak i oni najkonzervativniji prešli su na USB stikove, a nemojte da zaboravite i da je sam Microsoft digao ruke od optike, pa i sam svoje proizvode isporučuje na USB stikovima ili u digitalnom obliku. Kada kažemo „digitalni oblik”, mislimo na odgovarajuće ISO „slike” koje je nakon downloada potrebno prebaciti na USB stik i napraviti ga butabilnim (priča za neku drugu priliku). U slučaju Officea ni to ne mora da se radi pošto ISO datoteka može da se „zaglavi” u virtuelni drajv i tako izbegnu sve moguće peripetije. Slično je i sa postavljanjem u rad virtuelnih mašina...

Ovde dolazimo do pitanja dana, a ono glasi: kako doći do pomenutih ISO „slika”? Logičan odgovor je: posetom Microsoftovog sajta. Ako ste se zbog neke nevolje jednom tamo obreli, onda znate koliko je u pojedinim situacijama teško koristiti tu „tvorevinu”. Sav potreban materijal zaista se nalazi tamo, ali je problem što samo lociranje može da potraje duže od preuzimanja. Da bi se uštedelo vreme i „slike” Windowsa i Office za tili čas našle na lokalnom hard-disku, preporučujemo da koristite program Windows ISO Downloader.

Ovo besplatno i portabilno ostvarenje „teško” je svega 330 kilobajta, oslanja se na .NET Framework 4.6.1 i zahteva da na sistemu imate instaliran Windows Explorer u verziji 11. Ako ste još uvek pod XP-om nemojte da brigate, jer su za vas autori spremili naročitu, Legacy verziju kako ne biste imali problema. Kao što mu naziv sugeriše, ovaj program je jednostavan „preuzimač” Windows instalacija, mada posao sasvim lepo može da obavi i kada su u pitanju izdanja Kancelarije. Toliko ga je jednostavno koristiti da ne zahteva diplomu MIT-a, a u velikoj meri oslanja se na Microsoftov oficijelni sajt, pa je većina dijaloga upravo odande i preuzeta. Prva stvar koju treba da uradite je da odaberete šta to želite da preuzmete. Na raspolaganju su četiri verzije Windowsa: 7, 8.1, 10 Insader Preview i 10, tj. četiri (čitaj: pet) verzija Officea: 2007, 2010, 2011 i 2013/2016. Nakon što odaberete željeni item, na ekranu će se pojaviti spisak svih dostupnih edicija za konkretan proizvod. Iz padajućeg menija birate onu koja vam najviše odgovara i sada postaje dostupna opcija za izbor radnog jezika. Još jednom krećete put padajućeg menija i po odabiru jezika možete da kliknete na taster Confirm. Sekund ili dva kasnije na ekranu se pojavljuju dva dodatna dugmeta koji vode do 32-bitne, odnosno 64-bitne verzije programa koji ste tražili, a tu je i upozorenje da će generisani linkovi biti aktivni samo u naredna 24 sata. Preuzimanje može da se obavi direktno iz programa, mada su autori ostavili opciju za kopiranje linkova u clipboard kako biste preuzimanje obavili iz okruženja koje vam više odgovara (neki download menadžer, na primer).

Kao što možete da vidite, Windows ISO Donwloader je izuzetno jednostavan i pravolinijski ustrojen program. Nepogrešivo će vas dovesti do željene verzije Windowsa ili Officea i u potpunosti uskratiti „zadovoljstvo” prebiranja po sadržaju na Microsoftovom sajtu. Ne zaboravite da su na ovaj način sve preuzete kopije legalne, ali i da za njihovo korišćenje morate posedovati originalnu šifru koja vam dozvoljava/omogućava korišćenje.

Vladimir PISODOROV

 
Deluge 1.3.12, BitComet 1.41, Tixati 2.43, Transmission 2.92, FrostWire 6.3.2, qBitTorrent 3.3.5
Autodesk AutoCAD 2017
All Browsers Memory Zip 1.5.7
Program4Pc Video Converter Pro 9.1.1
KCleaner 3.1
FastStone MaxView 3.0
Open Visual Traceroute 1.6.3
DiskDigger 1.9.8
SoftPerfect Network Scanner 6.1.7
ReaConverter 7 Pro
TamoSoft Throughput Test
CryptoForge 5.1.0
Windows ISO Downloader 3.04a
Šta mislite o ovom tekstu?
Core Temp 1.1
Calendar and Countdown
ExeProperties
Legoaizer 4.0
Topaz InFocus
Unmask
Stand-Bye! 0.6.0
PrintMyFonts 16.7.13
Viveza 2

Tip:
ISO downloader
Potrebno:
Windows
Veličina:
330 KB
Cena:
besplatno
Adresa:
goo .gl /1fzvOI
Home / Novi brojArhiva • Opšte temeInternetTest driveTest runPD kutakCeDetekaWWW vodič • Svet igara
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontaktSaradnjaOglasiPretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opšte teme
Internet
Test Drive
Test Run
PD kutak
CeDeteka
WWW vodič
Svet igara



Naslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera