TEST RUN<>
112014<><>

DrawWiz 1.50

Kreiranje „kartunolikih” karaktera

Sigurno ste listajući neki forum ili društvenu mrežu naleteli na učesnike u konverzaciji koji umesto sopstvenih portreta ili slika imaju avatare kao izašle iz nekog crtanog filma. Ideja vam se svidela pa ste pokušali da izradite sopstvenu kreaciju uz pomoć nekog od brojnih online servisa koji nude ovu uslugu. Verujemo da su se mnogi od vas latili i Photoshopa, da bi na kraju shvatili da nije sve tako jednostavno kao što se čini na prvi pogled. Stvarno bi bilo lepo da postoji kvalitetan program koji će posao uraditi umesto vas – evo jednog koji može da se svrsta u tu grupu!

Na početku odmah moramo malo da vas razočaramo, pošto DrawWiz nije namenjen apliciranju naročitih grafičkih filtera na postojeće slike i njihovo „kartunizovanje”. On je zamišljen kao samostalni alat koji kreaciju gradi „od nule”, uz pomoć brojnih alatki i šablona koje poseduje. Druga stvar, program je namenjen „crtanju” isključivo ženskih likova, što će ga učiniti interesantnim isključivo pripadnicama lepšeg pola.

DrawWiz funkcioniše po principu šablona, veoma kvalitetnih šablona, dodaćemo. Na početku birate scenu oko koje ćete graditi vaš karakter. To može biti neformalno ili otmeno okruženje, a svako od njih donosi identičan set elemenata za podešavanje izgleda „u sitna crevca”. Po principu slučajnog izbora, DrawWiz na početku kreira scenu i izgled „glavne junakinje”, a onda vam prepušta kontrolu. Podešavanje izgleda krećete od oblika lica, prelazite na kosu, nos, oči... Naravno, kreaciji mogu da se dodaju i specijalni elementi, poput naočara, minđuša, suza, slušalica i tako dalje. Jednim potezom menjate i priliku u kojoj se karakter na kojem radite nalazi, pa ga tako možete staviti ispred pekare, u svoju sobu, pored bazena, u kupatilo, za sto, a na raspolaganju su i kreacije koje u prvi plan ističu figuru, bez „mešanja” pozadinskih faktora. Samo u ovom odeljku na raspolaganju je preko 100 šablona, što omogućava veliki manevarski prostor i po svojoj prilici je dovoljno za izradu rešenja koja neće ličiti jedna na drugo. U donjem delu radnog prozora stacionirana je kolorna paleta preko koje svakom ubačenom elementu možete da promenite boju. Autori su obezbedili i mogućnost menjanja podloge po kojoj se „crta”. Moguće je izabrati običan papir „na linije”, hrapavi list iz bloka, pa čak i korišćenu kovertu, zgužvani papir, hartiju po kojoj je nešto pisano, stari list papira i slično.

Očigledno je da je glavna prednost programa to što je veoma jednostavan za korišćenje, ne zahteva predznanje korišćenja grafičkih programa i poseduje ogromnu bazu predefinisanih elemenata (preko 1000). Ovakvo okruženje ipak nije bez mana jer, na primer, ne dozvoljava kombinovanje elemenata iz iste grupe, ne donosi alatke za modifikaciju sadržaja (recimo, ne postoji klasična gumica), a nije puno toga urađeno ni na polju „bojadisanja” elemenata. Pored izrade simpatičnih avatara, DrawWiz može da se iskoristi i kao poligon za izradu bojanki koje će vaši mališani moći do mile volje da koriste iznova i iznova. Za kraj još da kažemo da program na izlazu izrađuje isključivo PNG slike, portabilan je, a postoji i u verzijama za Android i iOS.

Vladimir PISODOROV

 
Microsoft Windows 10 Technical Preview
AVI Trimmer + MKV 2.1
beKEY 1.5.8.3
IntelliCAD 8.1
Slimjet 1.2.5
Simply Good Pictures 3.0.5
DrawWiz 1.50
Šta mislite o ovom tekstu?
Editori ASCII grafike
FixWin 2.1
Grabilla 1.23
Viber for Desktop 4.3.0
Word Online 2.0
Tordex Wheel 2.0
Windows4Dummies 1.0.9
MobileView 1.0.2
FromDocToPDF 10.83
Plane9 2.1
KDE Mover-Sizer 2.9
Show My Password 2.0

Potrebno:
Windows, Mac OS X
Veličina:
23,1 MB
Cena:
Besplatno
Adresa:
www .drawwiz .me
Home / Novi brojArhiva • Opšte temeInternetTest driveTest runPD kutakCeDetekaWWW vodič • Svet igara
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontaktSaradnjaOglasiPretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opšte teme
Internet
Test Drive
Test Run
PD kutak
CeDeteka
WWW vodič
Svet igara



Naslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera