TEST PLAY<>
122014<><>

Majestic Nights: Chapter 1 – Covert Genesis

Svaki put kada pročitamo recenziju u kojoj neki Assassin’s Creed dobije 30 odsto nižu ocenu od očekivane, a neki Gemini Rue 30 odsto višu, negde na potiljku osetimo blagi povetarac bunta, kreće „Internacionala”, Če Gevara šapuće na uvce, Bob Rok u nama maše pesnicom... Dole alavi EA, dole Ubisoft, živele indi kompanije. Naslov košta deset puta manje od reklamnog letka za AAA igru, rezultat je ljubavi, a ne sastanka sa grafikonima o trenutnoj strukturi igračke demografije, zašto da mu ne pružimo bezuslovnu podršku?

Mešavina šunjalice, taktičke pucačine i avanture, intrigantnog sadržaja smeštenog u alternativne osamdesete.

Zato što uvek postoji mogućnost da će dotični naslov, poput naših Veličanstvenih noći, krenuti stopama gotovo svih velikih kompanija, i na tržište izbaciti polufabrikovani proizvod. Dajte nam novce, a mi ćemo se (možda) potruditi da već u roku od nekoliko meseci uklonimo sve bagove, ispeglamo propuste, i napravimo proizvod koji ste, nekada davno, platili.

Mešavina šunjalice, taktičke pucačine i avanture, intrigantnog sadržaja smeštenog u alternativne osamdesete, sa mogućnošću rešavanja problema na više različitih načina, Majestic Nights u sebi nosi potencijal fenomenalne igre. „Šta biste rekli”, pitaju nas autori, „da vam neko kaže da živimo u svetu u kome je svaka poznata teorija zavere – tačna”. Ništa, odgovorili bismo, istovetni koncept već je upotrebljen u igri The Secret World, ali to ne znači da nam je takvih igara dosta. Uvek će se naći mesta za svež pristup i originalnu obradu teme. MN ispunjava oba navedena uslova, da bi se zatim spotakao na krucijalnom elementu – izvedbi. Animacija kretanja nesretno je rešena, pa ljudi kao da klize po podlozi umesto da hodaju. Kolizija između objekata ne funkcioniše uvek najbolje – projektili će prolaziti kroz nameštaj, a delovi ljudskih figura „viriti” kroz zidove i otvorena vrata. Nišanjenje je igra na sreću. Odrediti tačnu putanju metka je nemoguće. Na najlakšem nivou težine napucavaćete se sa veselim kretenima koji će svesno ignorisati vaše prisustvo dok im čučite ispred nosa; na najtežem, neprijatelji kao da su obdareni telepatskim sposobnostima i njuhom pasa čuvara. Srednji nivo težine nam nudi ćudljivosti iz obe sfere. U trenucima žestoke razmene vatre, suparnici se šetkaju kao manekeni na pisti. U baru prepunom gostiju niko se neće zapitati zbog čega se, zaboga, između njih pogurena šunja osoba sa nožem u ruci. Čuvari će svesno ignorisati buku vatrenog oružja. Na nekim od navedenih problema aktivno se radi, pa se nadamo da će u skorijoj budućnosti, makar delimično, biti ublaženi. Ne lipši magarče do zelene trave…

Avanturistički aspekt igre ogleda se u komunikaciji sa likovima i korišćenju predmeta koje ste, eventualno, pronašli u dosadašnjem toku igre. Ako niste – katanu u šake, pa glavom kroz zid. Ovako osmišljena mehanika igre imala je za cilj motivisanje na ponovni prelazak, ali verujemo da je broj osoba koje bi želele da sve prelaze ispočetka – mali.

Miša MITRANOVIĆ

 
Call of Duty: Advanced Warfare
Sid Meier’s Civilization: Beyond Earth
Far Cry 4
Football Manager 2015
Lords of the Fallen
Assassin’s Creed Unity
The Binding of Isaac: Rebirth
Jagged Alliance: Flashback
Falling Skies: The Game
Duck Dynasty
Skylanders: Trap Team
The Legend of Korra
Pro Evolution Soccer 2015
World of Warcraft: Warlords of Draenor
Dreamfall Chapters: The Longest Journey – Book One: Reborn
Buzz Aldrin’s Space Program Manager
Majestic Nights: Chapter 1 – Covert Genesis
Šta mislite o ovom tekstu?
A Bird Story
Flockers
A Golden Wake
LEGO Batman 3:Beyond Gotham
This War of Mine
Gabriel Knight: Sins of the Fathers - 20th Anniversary Edition
Valkyria Chronicles

Platforma:
Windows
Potrebno:
Intel Core 2 Duo, 2 GB RAM, Intel HD Graphics 5000
Poželjno:
i5, 4 GB RAM, Nvidia GeForce GTX 560
Veličina:
500 MB
Adresa:
www .majesticnights .com
PEGI:
bez ocene

50
Home / Novi brojArhiva  •  Opisi igaraKorak po korakŠta dalje?NetgamesOpšte teme  •  Svet kompjutera
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontakt | Saradnja | Oglasi | Pretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opisi igara
Netgames
Opšte teme
Test Fun
Korak po korak
Šta dalje
Svet kompjutera



Naslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera