TEST PLAY<>
122014<><>

Flockers

Odavno nismo čuli nešto o čuvenoj kompaniji Team 17 i za to postoji dobar razlog. U tajnosti su radili na svom novom projektu, igri Flockers, koja će obradovati sve ljubitelje retro arome. U pitanju je akciono-logičko ostvarenje koje nas vraća u najbolje dane Amige i podseća na njene brojne mozgalice koje su svojevremeno nicale kao pečurke posle kiše.

Moderna verzija legendarnih Lemmingsa.

U Flockersima glavnu ulogu „tumače” nedužne ovčice koje su utamničene u nekakvoj steam punk fabrici užasa. Kako ne bi završile u konzervi gulaša, rundava stvorenja moraju da se probijaju iz prostorije u prostoriju, savladavajući najrazličitije prepreke – od dubokih provalija, preko smrtonosnih šiljaka, pa sve do monstruoznih drobilica kostiju. Pri tome, ovčice ,i pored snažne volje za životom, ne mogu da se pohvale preterano aktivnim sivim ćelijama i to je polje na kojem im morate pomoći.

Igra je zapravo nekakva moderna verzija legendarnih Lemmingsa. Cilj je apsolutno isti – ovčice bezbedno prevesti sa mesta „A” na mesto „B”. Doduše, igra vam neće lupati penale i uslovljavati vas spasavanjem nerealno velikog broja „grla” i dovoljno je do izlaza stići sa jednom ovčicom kako biste otvorili vrata sledeće prostorije (čitaj: nivoa). S druge strane, na raspolaganju nemate veliki izbor naredbi putem kojih biste ovčicama „govorili” šta treba da rade. Tako se pripadnicama stada može „sugerisati” da poskoče sa ivice platforme, popnu se uz zid koji im blokira prolaz, aktiviraju štapin dinamita kako bi razneli drvenu prepreku, odnosno napuste formacijsko mesto koje ste im prethodno rekli da drže. Ovo poslednje koristi se u kombinaciji sa izgradnjom mini-prepreka i zidova koji ovčicama pomažu da dosegnu više delove nivoa (gradnja improvizovanih stepenica, na primer) ili im jednostavno blokiraju prolaz dok ne obavite posao na drugom kraju nivoa. Postoji ukupno četiri oblika koje možete da „gradite” i, uz pomenute četiri naredbe, to je sve što u ovoj igri od pomagala imate na raspolaganju.

Nivoa ima blizu 70 i podeljeni su na tri ogromne oblasti. Očekuju vas i borbe sa bossevima, bonus nivoi, upotreba teleporta i još mnogo toga. Nivoi su prilično veliki i često zahtevaju premeštanje fokusa akcije sa jednog kraja na drugi i to je jedna od mana igre. Naime, često nemate dobar uvid u odvijanje akcije i tu ne pomažu čak ni mogućnost slobodnog skrolovanja ekrana ni zum opcija. Stvar se dodatno komplikuje kada se u vatru bace teleporti jer ostajete bez ideje gde će se ovčice potom pojaviti. Sledeća mana je jednoličnost. Nivoi jesu genijalno dizajnirani i sadrže sasvim dovoljno izazova, ali jedan te isti dijapazon akcija koji se ne menja od prvog do poslednjeg nivoa će vam sputavati oduševljenje pa sve poprima déja vu efekat.

Vladimir PISODOROV

 
Call of Duty: Advanced Warfare
Sid Meier’s Civilization: Beyond Earth
Far Cry 4
Football Manager 2015
Lords of the Fallen
Assassin’s Creed Unity
The Binding of Isaac: Rebirth
Jagged Alliance: Flashback
Falling Skies: The Game
Duck Dynasty
Skylanders: Trap Team
The Legend of Korra
Pro Evolution Soccer 2015
World of Warcraft: Warlords of Draenor
Dreamfall Chapters: The Longest Journey – Book One: Reborn
Buzz Aldrin’s Space Program Manager
Majestic Nights: Chapter 1 – Covert Genesis
A Bird Story
Flockers
Šta mislite o ovom tekstu?
A Golden Wake
LEGO Batman 3:Beyond Gotham
This War of Mine
Gabriel Knight: Sins of the Fathers - 20th Anniversary Edition
Valkyria Chronicles

Platforma:
PC, PlayStation 4, Xbox One
Potrebno:
Dual Core procesor, 4 GB RAM, AMD Radeon HD 4650 ili Nvidia GeForce 8600 GT sa 512 MB VRAM
Poželjno:
Intel Core 2 Duo na 3 GHz ili AMD Phenom II X2 545, 4 GB RAM, AMD Radeon HD 5670 ili Nvidia GeForce 8800 GTS sa 512 MB VRAM
Veličina:
1 DVD
Adresa:
www .flockersgame .com

78
Home / Novi brojArhiva  •  Opisi igaraKorak po korakŠta dalje?NetgamesOpšte teme  •  Svet kompjutera
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontakt | Saradnja | Oglasi | Pretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opisi igara
Netgames
Opšte teme
Test Fun
Korak po korak
Šta dalje
Svet kompjutera



Naslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera