TEST PLAY<>
102015<><>

Let the Cat In

Spašavaj se ko može: freemium igre stižu na PC! Iako je sličan model već neko vreme prisutan na ovoj igračkoj platformi (pay-to-win), Let the Cat In je skoro savršeno oličenje mobilnog freemium naslova. Autori iz Eforba tvrde da je sve u dobru svrhu, a to je podizanje svesti o problemu napuštenih kućnih ljubimaca. Oni su se obavezali da 15 odsto prihoda od transakcija unutar igre proslede Petfinder fondaciji koja pomaže tim životinjama. Ne dešava se često u igračkoj industriji da razvojni tim svoje delo posveti nekom konkretnom cilju i zato pozdravljamo ovaj potez. Ipak, nije sve tako bajno.

Spašavaj se ko može: freemium igre stižu i na PC!

Sam naslov igre govori o tome šta se od vas očekuje. Mačka stoji ispred ulaznih vrata kuće i čeka da je pustite da uđe. Unutar kuće tj. sobe, najbliže ulaznim vratima nalazi se nedovršeni mehanizam čijim kompletiranjem to postižete. Cilj je da klupko koje visi na predefinisanoj poziciji navedete da pokrene ručicu koja otvara vratanca. U svrhu kompletiranja mehanizma služe vam razni predmeti. U početku su to samo police, dok kasnije dobijate i knjige (yay!), opruge, lopte i cevi. Fiksirani delovi mehanizma mnogo su raznovrsniji pa tako imate paukove koji podižu predmete, pokretne trake koje ih ubrzavaju, police-klackalice koje popuštaju pod težinom... Za otvaranje vrata nekad ćete, umesto ručice, koristiti dugme ili tas, a često će biti više takvih aktivatora. Potrebno je aktivirati ih sve kako bi se uklonile prepreke na putu ka korpi. Za to možete iskoristiti svaki predmet koji je moguće pomeriti s tim da, ako koristite knjigu, mogu nastati određeni problemi. Problem pravi tas koji je osetljiv na težinu. On mora biti skroz spušten sve vreme dok maca ne uđe u korpu, bez obzira na to što on kontroliše vratanca kroz koja je mačka već prošla. To znači da će mačka stati na pola puta ukoliko tas počne da se vraća u početni položaj usled nedovoljne težine predmeta koji na njega vrši pritisak. Pored otklanjanja prepreka zadatak vam je i sakupljanje zvezdica koje vam omogućavaju otvaranje novih nivoa, kupovinu ljubimaca i aksesoara. U slučaju da imate problema sa zagonetkom, postoji „hint” sistem pod kojim developeri podrazumevaju da igra umesto vas postavi sve delove mehanizma, ostavljajući vam samo da pritisnete Play. To se, naravno, odražava na krajnji skor.

Let the Cat In bismo možda i preporučili kao trial & error puzzle ostvarenje namenjeno blagom mentalnom razgibavanju kad ne bi bilo bezobrazno agresivnih pop-up prozora koji vam stalno nešto nude. Mogla bi da prođe i kao igra za decu da nije nenormalno lako da potrošite (pravi) novac. Dakle, ostaju nam odrasli sa visokim pragom frustracione tolerancije, imuni na bombardovanje slikama tužnih mačića koji traže da im kupite neki predmet ili drugara za igru. Iskustvo u DX-Ballu poželjno.

Aleksandar RADOVANOVIĆ

 
Mad Max
SOMA
Stasis
Pro Evolution Soccer 2016
Metal Gear Solid V: The Phantom Pain
The Taken King
Lovers in a Dangerous Spacetime
Act of Aggression
Satellite Reign
Warhammer 40,000: Regicide
Skyshine’s BEDLAM
World of Warships
Renowned Explorers: International Society
Big Pharma
Armello
Nom Nom Galaxy
Let the Cat In
Šta mislite o ovom tekstu?
Dishonored: Definitive Edition
Until Dawn
Disney Infinity 3.0: Star Wars – Twilight of the Republic playset

Platforma:
PC, Mac
Potrebno:
1,5 GHz CPU, 2 GB RAM, DirectX 9.0, Shader Model 2.0
Poželjno:
2,6 GHz dual core CPU, 4 GB RAM, Geforce GTX 260
Veličina:
500 MB
Adresa:
eforb .com /let -the -cat -in /

58
Home / Novi brojArhiva  •  Opisi igaraKorak po korakŠta dalje?NetgamesOpšte teme  •  Svet kompjutera
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontakt | Saradnja | Oglasi | Pretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opisi igara
Netgames
Opšte teme
Test Fun
Korak po korak
Šta dalje
Svet kompjutera



Naslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera