TEST PLAY<>
102015<><>

Disney Infinity 3.0: Star Wars – Twilight of the Republic playset

Diznijevi Infinity playsetovi su Diznijeva varijanta Activisionovih Skylandersa, igračkog mini-ekosistema koji, u nedostatku bolje sintagme, kombinuje analogno i digitalno igranje u jednom paketu. Plastične figurice s malo elektronike koja služi za smeštanje podataka o nivou i talentima koje ste izabrali tokom levelovanja čine analogni element hobistike, utiskujući u dečji mozak kapitalističku mantru „collect them all”, a u misli njihovih roditelja štrikaće igle koje ubadaju onoga ko je smislio ovakav suptilan način za pražnjenje kućnog budžeta.

Diznijevi Infinity playsetovi su Diznijeva varijanta igračkog mini-ekosistema koji kombinuje analogno i digitalno igranje u jednom paketu.

Twilight of the Republic set sastoji se od Blu-Ray diska s igrom (verzija za PlayStation 4), dve figurice (Anakin i Ashoka), docking platforme (baze) za figurice koja se putem USB-a ubada u konzolu i donglea sa single-player kampanjom. Pored plastike, ovaj startni paket donosi dve osnovne digitalne celine: single-player akcioni RPG smešten u timeline crtane serije „Star Wars: The Clone Wars” i specijalni Toy Box mod s alatkama za kreiranje sopstvenih mini-igara. Dopunske figurice koje mogu da se kupe jesu Obi-Van Kenobi, Joda i Dart Mol. Prva dva lika omogućavaju igranje u okviru kampanje bez restrikcija, dok sith apprentice zahteva da u igri pronađete specijalni crossover novčić.

Podrazumevani mod playseta je Toy Box, a single-player igru otključavate kad na docking bazu uglavite dongle s kampanjom. Figurice i dongle s kampanjom su modularni da bi deca mogla da ih prenose kod drugara koji ima neki Disney Infinity 3.0 playset (može da bude zasnovan i na Marvelovim junacima, recimo): samo ubodu svoje figure i džvonj s kampanjom i zabava može da počne! U Toy Boxu je moguće kombinovati, recimo, Halka i Jodu, dok su kampanje ograničene samo na likove koji postoje u franšizama. Od Star Wars playsetova za sada mogu da se kupe Twilight of the Republic i Rise against the Empire, dok je za sledeću godinu najavljen The Force Awakens.

Single-player igru u ulozi Anakina i Ashoke počinjete na planeti Geonosis, na kojoj je neko restartovao proizvodnju borbenih droida trgovačke federacije.

Single-player igru u ulozi Anakina i Ashoke počinjete na planeti Geonosis, na kojoj je neko restartovao proizvodnju borbenih droida trgovačke federacije. Nastavljate je na Coruscantu, a imaćete priliku da posetite i Tatooinu i Naboo. Osnovne mehaničke komponente igre jesu kretanje i borba u trećem licu koja podseća na Star Wars: The Force Unleashed. Vaši junaci se bore svetlosnim sabljama i silom, benigno kasapeći legije protivnika koji na defaultnom nivou težine ne predstavljaju neki poseban izazov. Celokupno nasilje u igri optimizovano je za rejting PEGI 7, što znači da nema krvi, teških tema niti sečenja ruku. Mlatićete se mahom s droidima ili humanoidnim figuricama koje su vizuelno predstavljene kao igračke (Mandaloriansi i krimosi na Coruscantu, recimo).

Iako oboje koriste svetlosne sablje, borbeni stilovi Anakina i Ashoke se znatno razlikuju. Anakin je optimizovan za borbu protiv pojedinačnih protivnika: ima jači zamah koji ne kači okolne oponente, a force power mu je čupanje elemenata enterijera i bacanje na protivnika. Ashoka ima širi zamah koji pravi manju pojedinačnu štetu, ali radi demidž i u bližoj okolini, a kao specijalku ima bacanje sablji u bumerang stilu. Svaki lik igranjem skuplja iskustvo koje nakon levelovanja možete da iskoristite za otključavanje talenata u tri različita drvceta.

Pored borbe u trećem licu, u igri ćete imati priliku za pod racing (Tatooine), svemirske borbe i razne druge zanimacije.

Na docking bazi ima mesta za dve figurice, tako da će vam za kooperativno igranje biti potreban samo još jedan kontroler (i raspoloženi drugar/drugarica). Ako igrate solo, likove možete menjati po volji – recimo, koristiti Ashoku za deonice prepune mobova, a Anakina za boss fajtove. Ako vam onesposobe jedan lik, akciju možete nastaviti od checkpointa ili prosto zameniti figuricu dok ne prođe desetak minuta za respawn prve.

Obavezne misije mogu se završiti za tri sata, ali ukoliko cenite opcionalne sadržaje i želite da se zavučete pod svaki kamen, pričate sa svakim NPC likom i uradite svaki fetch quest, to vreme možete trostruko produžiti. Samo je Geonosis manje-više linearan, dok su druge planete projektovane kao mini sandboxovi prepuni dodatnog sadržaja. Pored borbe u trećem licu, u igri ćete imati priliku za pod racing (Tatooine), svemirske borbe i razne druge zanimacije.

Sekundarni element paketa je Toy Box, virtuelna igraonica u kojoj možete raditi sve što vam padne na pamet. Možete koristiti relativno komplikovan construction set za kreaciju sopstvenih mini-igara, a možete i downloadovati avanture koje su kreirali drugi korisnici. Ovaj segment ima potencijal za zabavu bez kraja i zaista vredi svaki dinar, pogotovo ukoliko dete želite da usmerite ka objektno orijentisanom programiranju. Inače, cena osnovnog paketa u verziji za PS4 je nekih 9000 dinara, što nije nimalo beznačajno, ali ako ga shvatite kao alatku koja boostuje kreativnost, onda ćete lakše progutati tu cenovnu žabu.

Ako imate iOS ili Android uređaj, možete preuzeti besplatnu Disney Infinity 3.0 aplikaciju, iskoristiti kôd iz kutije s figuricama i nastaviti da se igrate u Toy Box okruženju s virtuelnim figuricama koje imate i koje ste izlevelovali. Ovo je odlično ako imate zaraženu decu koja ni na moru ni na selu ne mogu da zamisle dan bez svog Dizni plejseta.

Miodrag KUZMANOVIĆ

 
Mad Max
SOMA
Stasis
Pro Evolution Soccer 2016
Metal Gear Solid V: The Phantom Pain
The Taken King
Lovers in a Dangerous Spacetime
Act of Aggression
Satellite Reign
Warhammer 40,000: Regicide
Skyshine’s BEDLAM
World of Warships
Renowned Explorers: International Society
Big Pharma
Armello
Nom Nom Galaxy
Let the Cat In
Dishonored: Definitive Edition
Until Dawn
Disney Infinity 3.0: Star Wars – Twilight of the Republic playset
Šta mislite o ovom tekstu?

Platforma:
PlayStation 3/4, Xbox 360/One, Wii U
Adresa:
infinity .disney .com
Kontakt:
ComputerLand

82
Home / Novi brojArhiva  •  Opisi igaraKorak po korakŠta dalje?NetgamesOpšte teme  •  Svet kompjutera
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontakt | Saradnja | Oglasi | Pretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opisi igara
Netgames
Opšte teme
Test Fun
Korak po korak
Šta dalje
Svet kompjutera



Naslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera